Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 07 /15:40

Rusijos specialiosios tarnybos paviešino pokalbį, kuriame J.Kerry pavaduotoja sako „f*ck ES“ ir kritikuoja V.Klyčko

Į Kijevą dviejų dienų vizito vėl atvyko Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriaus Johno Kerry pavaduotoja Victoria Nuland.
Victoria Nuland
Victoria Nuland / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ji susitiko su prezidentu Viktoru Janukovičiumi ir opozicijos lyderiais. Bet V.Nuland derybas su Ukrainos politikais aptemdė Rusijos specialiųjų tarnybų internete išplatintas jos telefoninio pokalbio su Amerikos ambasadoriumi Ukrainoje įrašas.

Jame V.Nuland labai prastai atsiliepė apie Europos Sąjungą, pasakė, kad nenorėtų matyti Vitalijaus Klyčko vyriausybėje ir kad tinkamiausiu lyderiu laiko Arsenijų Jaceniuką.

Valstybės departamento atstovai nepanoro komentuoti privataus diplomatų pokalbio, bet nepaneigė įrašo autentiškumo, tiesa, jie atkreipė dėmesį į tai, iki kokio žemo lygio nusirito Rusijos politiniai metodai.

ES nekomentuoja

Europos Sąjunga (ES) penktadienį parodė nenorinti būti įtraukta į polemiką dėl aukšto rango amerikiečių diplomatės prieštaringų komentarų apie Bendrijos pastangas padėti užbaigti politinę krizę Ukrainoje.

„Mes nekomentuojame nutekintų tariamų telefoninių pokalbių“, – pareiškė ES užsienio politikos vadovės Catherine Ashton atstovė spaudai.

Europos Sąjunga „yra angažuota padėti Ukrainos žmonėms dabartinėje politinėje krizėje“, pridūrė ji.

C.Ashton atstovė spaudai atsisakė išsamiau komentuoti amerikiečių diplomatės pasisakymą.

Rusai neigia nutekinę pokalbį

Rusijos vicepremjero patarėjas, kuris vienas pirmųjų internete pasidalijo nuoroda į vaizdo įrašą su slapta įrašytu dviejų amerikiečių diplomatų telefoniniu pokalbiu, pareiškė, kad nei jis, nei Rusijos vyriausybė neprisidėjo prie šio įrašo nutekinimo.

Dmitrijus Loskutovas naujienų agentūrai „The Associated Press“ penktadienį telefonu sakė, kad jis naršė viename socialiniame tinkle, kai pamatė vaizdo įrašą, kuriame JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Europos ir Eurazijos reikalams Victoria Nuland pasitelkusi riebų keiksmažodį supliekia Europos Sąjungą.

Pasak pareigūno, jo sprendimas pasidalyti nuoroda į vaizdo įrašą nesusijęs su jo darbu Rusijos vyriausybėje.

Nekomentuoja ir pati

Tuo tarpu pati V.Nuland penktadienį atsisakė komentuoti slapta įrašytą ir nutekintą jos telefoninį pokalbį.

„Nekomentuosiu privataus diplomatinio pokalbio“, – sakė V.Nuland žurnalistams Kijeve po derybų su opozicijos atstovais ir prezidentu Viktoru Janukovyčiumi.

„Tai išties įspūdingi žvalgybos darbo metodai. Garso įrašo kokybė labai gera“ – penktadienį sakė V.Nuland, kuri yra JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Europos ir Eurazijos reikalams.

A.Merkel kritika

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel nuomone, „visiškai nepriimtina“, kad JAV aukšto rango diplomatė pavartojo keiksmažodį, kalbėdama apie Europos Sąjungos veiksmus sprendžiant politinę krizę Ukrainoje, penktadienį pareiškė jos atstovė spaudai.

„Kanclerė šį pareiškimą laiko absoliučiai nepriimtinu... ir nori dar kartą pabrėžti, kad (ES užsienio politikos vadovė Catherine) Ashton atlieka didžiulį darbą“, – sakė A.Merkel atstovė.

„Europos Sąjunga tęs intensyvias pastangas nuraminti situaciją Ukrainoje“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius