Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos sulaikytas nepilnametis neonacistas, įtariamas rengęs virtinę sprogimų Maskvoje

Maskvoje sulaikytas nepilnametis miesto gyventojas, kuris įtariamas planavęs virtinę sprogimų sostinėje, praneša agentūrai „Interfax“ Rusijos VRM kovos su ekstremizmu departamento spaudos tarnyba antradienį.
Radikaliai nusiteikę protestuotojai net ir galvas pasipuošė svastikomis.
Neonacistas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sulaikytas nepilnametis Maskvos gyventojas, aktyvus neonacistinės grupuotės dalyvis, planavęs įvykdyti virtinę sprogimų sostinės teritorijoje“, – pažymėjo departamento spaudos tarnybos atstovas.

Pasak jo, „operatyviniai darbuotojai jį sulaikė, likus kelioms valandoms, kai savadarbiai galingi sprogdinimo įtaisai turėjo suveikti prie paminklo Didžiojo tėvynės karo kariams viename sostinės parkų, taip pat žmonių didelio susitelkimo vietose.“  Įtariamasis sulaikytas einantis į nusikaltimo vietą.

Nustatyta, kad maždaug rugpjūčio 20 dieną jaunuolis įsigijo sprogiųjų medžiagų sudedamųjų dalių ir per kelias dienas pasidarė sprogmenį. „Iš įtariamojo buvo paimta maždaug 2 kg amonalo - brizantinio veikimo mišinio, taip pat sprogdiklių, pagamintų iš acetono peroksido“, –pažymėjo VRM atstovas.

Operatyviniai darbuotojai per kratą rado jo kompiuteryje duomenų apie jau padarytus jo nusikaltimus, tarp jų ortodoksų šventovės padegimą viename Maskvos muziejų-draustinių, ekstremistinio tyrinio literatūros ir lapelių.

Šiuo metu nustatoma, ar susijęs sulaikytasis su virtine sprogimų Maskvoje, panaudojant savadarbius sprogdinimo įtaisus, kurių kiekvienas prilygo 500 gramų trotilo, konkrečiai – maisto produktų turgavietėje miesto šiaurėje, prekybos komplekse Šiaurės Vakarų administracinėje apygardoje, lengvajame automobilyje ir prekybos kioske.

Per sprogimus nukentėjo daug žmonių, vienas jų neteko kojos. „Taigi, pasak sulaikytojo, jis mėgino įbauginti miesto gyventojus ir destabilizuoti padėtį“, – pažymima pranešime.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius