Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos Tuvos respubliką sukrėtęs žemės drebėjimas – pats stipriausias istorijoje. Požeminiai smūgiai siekė 9,5 balo

Antradienį Sibire esančią Tuvos respubliką sukrėtęs žemės drebėjimas sukėlė paniką. Požeminiai smūgiai buvo jaučiami itin didelėje teritorijoje, žemė drebėjo miestuose, nutolusiuose vienas nuo kito per šimtus kilometrų.
Žemės drebėjimas Tuvos respublikoje, Rusijoje
Žemės drebėjimas Tuvos respublikoje, Rusijoje / Vesti.ru iliustr.

Istorijos pradžia: Rusijoje, Sibire drebėjo žemė, evakuoti šachtininkai

Kaip dažniausiai būna tokiais atvejais, pranešimai prieštaringi ir netikslūs. Iš pradžių „Interfax“ informavo, kad žemės drebėjimo stiprumas buvo 6,6, vėliau 6,9 balo pagal Richterio skalę. Ir kad jokių nuostolių Tuvos sostinėje Kyzyle neužfiksuota. Visą naktį Kyzylo ir aplinkinius miestus tikrino policijos pareigūnai, ieškodami galimų aukų. Paieškas apsunkino ne tik tamsa, bet ir spiginantis 30 laipsnių šaltis.

Tačiau prieš vidurnaktį  Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerija patikslino, kad žemės drebėjimo stiprumas siekė net 9,5 balo epicentre, rašo lenta.ru. Kaip pastebėjo ministras Sergejus Šoigu, tokio žemės drebėjimo nėra buvę per visą Tuvos respublikos istoriją. Ministras viešai suabejojo skelbiama informacija, kad „sugriovimų nėra“. Jo teigimu, namai Rusijoje griūva kilus vos 4 balų žemės drebėjimui.

Tokio žemės drebėjimo nėra buvę per visą Tuvos respublikos istoriją.

Kyzylo (Tuvos respublikos sostinės) gyventojai neramią naktį po žemės drebėjimo praleido ne savo namuose (daugiabučiuose), o nakvojo mokyklose, vaikų darželiuose, sporto salėse.

Anot S.Šoigu, tuviečiai, nakvoję savo privačiuose namuose, ryte ras suskilinėjusias sienas ir sueižėjusius vamzdynus. Tuomet puls skambinti gelbėtojams (žemės drebėjimas vyko antradienį 23.22 vietos laiku, epicentras buvo 100 km į rytus nuo Kyzylo).

Užbėgdamas įvykiams už akių ministras jau antradienio vakarą į Kyzylą iš Krasnojarsko išsiuntė du pagalbos lėktuvus An-74. Jie gabena 50 gelbėtojų. Tiek pat žmonių skrenda iš Maskvos laineriu Il-76.

Ministras įsakė kruopščiai patikrinti visus tiltus per Jenisiejaus upę, anglies šachtų būklę ir ruoštis galimiems pakartotiniams požeminiams smūgiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius