Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos tyrimų komitetas pateikė naują Boriso Nemcovo nužudymo versiją: jį pakurstė paslaptingos užsienio jėgos

Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo žmogžudystę galėjo pakurstyti kokios nors jėgos iš užsienio, antradienį pareiškė Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas.
Maskva gedi nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo
Maskva gedi nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo / „Scanpix“/AP nuotr.

„Iš pirmo žvilgsnio, užsienio atstovų pareiškimai, raginantys patraukti atsakomybėn visus, kurie atsakingi už B.Nemcovo nužudymą, atrodo tik truputį keisti. Tai visai gali būti užuomina į tai, kad Rusijos vadovybė negalės surasti ir patraukti atsakomybėn tikrųjų (žmogžudystės) įkvėpėjų, tų, kurie tampė už virvučių ir darė įtaką žmogžudystės užsakovams iš užsienio“, – sakė V.Markinas žurnalistams.

„Kalbant apie tai, pavadinkime juos užsienio įkvėpėjais, o ne oficialiais nužudymo užsakovais, tai be baudžiamojo teismo egzistuoja dar aukščiausiasis istorijos teismas, kuris pagal istorines normas labai greitai viską sustatys į savo vietas“, – kalbėjo jis.

Komentuodamas šį pareiškimą nukentėjusiųjų B.Nemcovo nužudymo byloje atstovas pareiškė, kad pačioje baudžiamojoje byloje nėra nė vieno įrodymo, kuris leistų manyti, kad šis nusikaltimas buvo organizuotas iš užsienio.

„Mes susipažinome su bylos medžiaga, joje nėra nė vieno įrodymo, kad nusikaltimo organizatoriams būtų vadovaujama iš užsienio. Iš pradžių ši versija buvo nagrinėjama, tačiau ji nepasitvirtino. Visi pareiškimai apie tai, kad šis nužudymas galėjo būti organizuotas iš užsienio, faktiškai verčia abejoti tyrėjų visų metų darbu“, – sakė B.Nemcovo šeimos atstovas advokatas Vadimas Prochorovas.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad šio nužudymo organizavimo iš užsienio versija gali būti naudinga valdžios atstovams.

„Žinoma, lengviau pasakyti, kad užsakovas yra užsienyje, negu pripažinti, jog jis sėdi kur nors, pavyzdžiui, Čečėnijoje“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius