Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos vadas Vladimiras Putinas kviečia visus kilti į kovą su „Islamo valstybe“

Netikėtai priėmęs Sirijos užsienio reikalų ministrą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pažadėjo savo paramą Sirijos prezidentui Basharui Assadui ir paragino visas Artimųjų Rytų valstybes dėtis prie kovos su „Islamo valstybės“ džihadistais.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitikime su Kirgizijos prezidentu Almazbeku Atambajevu
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Sirijoje 2011-ųjų kovo mėnesį prasidėjęs karas nusinešė daugiau kaip 220 tūkst. gyvybių. Tradiciškai glaudžius ryšius su Sirija palaikanti Rusija vienintele išeitimi laiko taikų sprendimą ir neseniai griežtai atkirto teiginiui, kad B.Assado atsistatydinimas padėtų nutraukti karą.

Sirijos užsienio reikalų ministras Walidas al-Moallemas pirmadienį kalbėjosi su savo kolega Rusijos ministru Sergejumi Lavrovu, o paskui dar užsuko į Kremlių šnektelėti su V.Putinu.

Rusijos naujienų agentūros citavo V.Putiną, esą jis sakęs Sirijos diplomatui, kad Rusijos „politika remti Siriją, Sirijos vadovybę ir Sirijos žmones lieka nepakitusi“.

V.Putinas paragino kitas Artimųjų Rytų valstybes padėti Sirijai kovoti su ginkluotomis „Islamo valstybės“ grupėmis, kurios dabar kontroliuoja dalį Sirijos sostinės ir didelius priemiesčių plotus.

V.Putinas pažymėjo, kad Maskvos ryšiai su šio regiono šalimis, tarp jų – ir su Turkija bei Saudo Arabija, „rodo, kad visi nori prisidėti prie kovos su šiuo blogiu“, turėdamas omenyje „Islamo valstybės“ kovotojus.

Jis kvietė visas regiono valstybes, kad ir kokie būtų jų santykiai su Sirija, „sutelkti visų pastangas“ kovai su Islamo džihadistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius