-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos valdančioji partija kaltina Estijos ambasadą Suomijoje nacizmo šlovinimu

Rusijos valdančioji partija „Vieninga Rusija“ penktadienį apkaltino Estijos ambasadą Helsinkyje mėginant šlovinti ir atgaivinti nacizmą bei fašizmą.

Partijos vadovybė pareiškė, kad kovo 23 dieną Helsinkyje vyksiantis seminaras, kuriame bus aptariami „komunizmo nusikaltimai prieš Estijos tautą“, iš tiesų yra mėginimas prikelti nacizmą ir fašizmą.

„Šiame renginyje planuojama rodyti pseudoistorinį filmą „Sovietų istorija“ (The Soviet Story), kuriame didvyriais vaizduojami fašizmo pakalikai iš Estijos – tie, kurie žudė Chatynėje ir degino kaimus Pskovo srityje", – naujienų agentūra "Interfax" citavo partijos „Vieninga Rusija“ atstovę Iriną Jarovają.

Šiame filme atskleidžiami faktai apie Rusijos ir Vokietijos totalitarinių režimų bendradarbiavimą, taip pat kai kurie Sovietų Sąjungos istorijos nusikaltimai: didysis 1932-1933 metų badmetis Ukrainoje, Katynės žudynės, masiniai trėmimai, nacių SS ir sovietų NKVD bendradarbiavimas, medicinos bandymai su GULAG'o kaliniais.

Pasak „Vieninga Rusija“ atstovės, seminaras rengiamas „vadovaujant Estijos atstovybei“.

„Tokie įvykiai, kaip seminaras konferencija Helsinkyje nukreipti viena linkme – prikelti nacizmą ir fašizmą“, – pareiškė I.Jarovaja, kuri pridūrė, jog šis faktas dar kartą patvirtina, jog Rusijai būtina imtis priemonių ginant valstybės orumą ir garbę, istorinę tiesą ir teisingumą.

„Ciniški Estijos valdžios ir kitų Baltijos šalių politikų veiksmai iš tikrųjų yra nukreipti ne į praeitį –panašus scenarijus yra siejamas su ateitimi“, – sakė „Vieninga Rusija“ atstovė.

Pasak jos, „Sovietų istorija“ ir panašūs filmai ne vien „juodina mūsų didžias pergales ir didžiulę sovietinės liaudies tragediją – jais taip pat kurstoma nacionalinė nesantaika, siekiama supriešinti rusus ir estus, o tai, beje, yra Suomijos baudžiamojo kodekso pažeidimas“.

I.Jarovaja palaikė „Vieninga Rusija“ tarybos nario Sergejaus Šoigu pasiūlymą įvesti baudžiamąją atsakomybę už Sovietų Sąjungos pergalės Antrajame pasauliniame kare juodinimą. Toks žingsnis „būtų derama reakcija į bet kokius neteisėtus veiksmus ir pareiškimus, menkinančius mūsų tėvynės garbę ir orumą“, sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius