Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos VRM užsakė paauksuotą miegamojo baldų komplektą

Rusijos vidaus reikalų ministerija valstybinių pirkimų tinklalapyje užsisakė baldų, tarp kurių yra miegamojo baldų komplektas, padengtas plonu 24 karatų aukso sluoksniu.
Aukso luitai
Auksas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dekoratyviniai, raižyti lovos galvūgalis ir kojūgalis turi būti padengti plonu 24 karatų aukso sluoksniu“, – sakoma paraiškoje.

Taip turi būti pagražinta ir spintelė bei kita „žema spintelė aparatūrai“, pagamintos iš europinės vyšnios.

Šio VRM užsakyto trijų dalių baldų komplekto kaina – 24,4 mln. rublių.

„Dekoratyviniai, raižyti lovos galvūgalis ir kojūgalis turi būti padengti plonu 24 karatų aukso sluoksniu, – sakoma paraiškoje.Auksu pagražinta lova ir dvi spintelės turi būti atsiųstos adresu: Maskva, Serebrianyj bor, 4-oji linija, 76-asis namas. Laikraštis „Vedomosti“, remdamasis pašnekovu iš VRM kanceliarijos, pranešė, kad šiuo adresu yra VRM priėmimų namai, taip pat keli valstybiniai vasarnamiai, kur gyvena žinybos vadovybė.

Vidaus reikalų ministerijos atstovai sako, kad paauksuotas baldų komplektas skirtas aukštiems VRM svečiams.

„Ekonomistai suskaičiavo, kad paprasčiau ir pigiau vieną kartą padaryti remontą priėmimų namuose, o tai beveik 750 kvadratinių metrų, apstatyti juos naujais baldais nei kaskart nuomoti svečiams kambarius penkių žvaigždučių viešbučiuose, kaip to reikalauja protokolas“, – agentūra „Interfax“ cituoja VRM informacijos valdybos viršininko Valerijaus Gribakino žodžius.

Pasak jo, „minėtus baldus ketinama dekoruoti tik aukso spalvos folija. Prabangoje niekas neskęs“.

„Tai tiesiog amoralu. Ši baldų istorija rodo, kad mūsų biurokratija tiek įprato prie prabangos darbe ir namie, kad jau nebesuvokia žodžių „kova su korupcija“. Jie mano, kad tai netaikoma žmonėms, kurie miega lovose iš aukso“, – sakė Nacionalinio antikorupcinio komiteto vadovas Kirilas Kabanovas.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, pradėjęs eiti šias pareigas 2008 metų gegužę, per rinkimų kampaniją kovą su korupcija paskelbė savo prioritetu, o jo pirmtakas Vladimiras Putinas, du laikotarpius iš eilės vadovavęs šaliai ir dabar užėmęs ministro pirmininko postą, pavadino korupcijos Rusijoje problemą savo neišspręstu uždaviniu.

Valstybinių užsakymų tinklalapyje, kur viešai skelbiama informacija apie valdžios rengiamus konkursus, pastaruoju metu galima pamatyti protu nesuvokiamų valstybinių institucijų užsakytų pirkinių.

Rusijos žiniasklaidos priemonės ne kartą pranešė apie brangius užsienietiškus automobilius, baldus ir laikrodžius, pareigūnų įsigyjamus už iždo lėšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius