-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: JAV kilęs skandalas dėl Maskvos šnipų – „neįtikinamas ir nereikalingas“

Žiniasklaida trečiadienį peikė JAV pranešimus apie išardytą įtariamą Maskvos šnipų tinklą, teigdama, kad šis skandalas tėra neįtikinama apgaulinga akcija, siekiant sužlugdyti buvusių šaltojo karo priešininkių santykių „perkrovimą“.
Sulaikytų šnipų kaimynai nustebę
Sulaikytų šnipų kaimynai nustebę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Panašu, kad šis aukščiausio lygio skandalas dėl Rusijos šnipų Jungtinėse Valstijose yra mažiausiai įtikinamas ir mažiausiai reikalingas“, – rašo dienraštis „Kommersant“.

Keli laikraščiai teigia, kad šis skandalas nukreiptas prieš JAV prezidentą Baracką Obamą ir jo vadovaujamą „perkrovimo“ politiką, kuria siekiama pakeisti daugelį metų buvusius šaltus Vašingtono ir Maskvos santykius.

„Kaip kvaila! – piktinasi vienas iš populiariausių Rusijos bulvarinių dienraščių „Tvoj den“. – JAV specialiosios tarnybos nuvylė savo prezidentą, įvykdydamos kvailiausią operaciją, siekiant sučiupti menamus Rusijos šnipus.“

Kitas populiarus dienraštis „Moskovskij komsomolec“, kuris, kaip žinoma, palaiko glaudžius ryšius su Kremliumi, pareiškė, jog „būtų logiškiau manyti, kad šios istorijos pagrindinis taikinys yra Obama, prieš kurį nusiteikę daugelis jo paties šalies žmonių.“

„Šiame skandale daugiau politikos negu žvalgybos“, – pridūrė laikraštis.

JAV pareigūnai pirmadienio vakarą paskelbė išardę šnipų tinklą, kurį sudarė 11 „giliai užsikonspiravusių" įtariamųjų, kaltinamų siekiais užmegzti ryšių JAV politikos sluoksniuose ir teikti informaciją Kremliui apie Amerikos branduolinius ginklus bei užsienio politiką.

„FTB  įsikišo į „perkrovimą“, – skelbia laikraštis „Nezavisimaja gazeta“. – Šis skandalas kelia abejonių dėl Maskvos ir Vašingtono suartėjimo.“

Tačiau „Kommersant“ pabrėžė, kad Kremliaus ir Baltųjų rūmų reakcija rodo, jog abi šalys siekia nesureikšminti šio incidento ir nepabloginti sparčiai gerėjančių Rusijos ir JAV santykių.

Cituodamas vieną neįvardytą aukšto rango diplomatą „Kommersant“ sakė, kad visiems Rusijos „iškiliems kalbėtojams“ buvo nurodyta susilaikyti nuo viešų komentarų, kad nebūtų kurstomos aistros dėl šio šnipinėjimo skandalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius