Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida praneša apie atskleistą sąmokslą susprogdinti Vladimirą Putiną

Ukrainos ir Rusijos specialiosios tarnybos sužlugdė planuojamą pasikėsinimą į Rusijos premjerą Vladimirą Putiną, pirmadienį pranešė šios šalies televizijos „Pirmasis kanalas“.
Tvirtinama, kad pasikėsinimas į Vladimirą Putiną planuotas Doku Umarovo nurodymu.
Tvirtinama, kad pasikėsinimas į Vladimirą Putiną planuotas Doku Umarovo nurodymu. / Kadras iš 1tv.ru reportažo

Tvirtinama, kad nusikaltėliai teroro išpuolius Maskvoje planavo iš karto po prezidento rinkimų, kurie vyks kovą. Tačiau iš paskelbto reportažo tampa aišku, kad atskleisti teroristų planai, tai – ne tiek specialiųjų tarnybų nuopelnas, kiek įtariamųjų nesėkmė.

Sausio 4 dieną viename Odesos (Ukraina) bute nugriaudėjo sprogimas. Iš pradžių ugniagesiai manė, kad sprogo buitinės dujos, tačiau po poros dienų paaiškėjo, kad detonavo bute laikomi sprogmenys. Ukrainos saugumiečiai sukaupta informacija skubiai pasidalijo su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FST).

Per sprogimą žuvo vienas iš buto nuomininkų, Ruslanas Madajevas. Dar vieną apdegusį jaunuolį, Ilją Pjanziną, medikams pavyko išgelbėti. Kaip prisipažino I.Pjanzinas, jiedu, gavę instrukcijas iš Čečėnijos kovotojų lyderio Doku Umarovo, į Ukrainą atskrido iš Jungtinių Arabų Emyratų per Turkiją.

Planuota, kad šiedu vyrai kartu su dar vienu įtariamuoju, Adamu Osmajevu, pasprukusiu iš buto po sprogimo, tačiau vėliau vis dėlto sulaikytu, Maskvoje įvykdys kelis teroro išpuolius, o galiausiai susprogdins kuria nors Maskvos gatve važiuojančio V.Putino kortežą.

Pasikėsinimo planus pareigūnai aptiko A.Osmajevo kompiuteryje. „Tarp failų yra vaizdo įrašų, kaip važiuoja kortežas. Kad būtų aišku, kaip į jį įsėda saugomas asmuo, kiek mašinų jį lydi. Iš įvairių rakursų, įvairiose gatvėse. Žmonės buvo apmokomi rodant ne vieną, o kelis pavyzdžius“, – tvirtina Rusijos FST atstovas.

Pranešama, kad dalis detonatorių ir sprogstamosios medžiagos plastito į Maskvą jau buvo atgabenta anksčiau. „Būtų buvęs galingas sprogimas. Pakankamas, kad sudraskytų sunkvežimį“, – teigia FST pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius