Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: už pagrobtą antivirusinės programos kūrėjo Jevgenijaus Kasperskio sūnų sumokėta išpirka, jis grįžo namo (atnaujinta 11.11 val.)

Rusijos naujienų portalas lifenews.ru praneša, kad verslininkas, įmonės „Kaspersky Lab“ įkūrėjas Jevgenijus Kasperskis sumokėjo išpirką už pagrobtą sūnų ir šis grįžo namo.
Ivanas Kasperskis
Ivanas Kasperskis / Nuotrauka iš asmeninio profilio socialiniame tinkle „V kontakte“
Temos: 1 Žiniasklaida

Tinklalapio šaltiniai Rusijos spectarnybose teigia, kad 20-etis antivirusinės kompiuterių programos išradėjo sūnus Ivanas Kasperskis dabar yra saugus, tačiau neatskleidė, kokio dydžio išpirka buvo už jį sumokėta.

Oficialiai ši informacija kol kas nėra patvirtinta. Tiesa, oficialiai nebuvo pranešama ir apie I.Kasperskio pagrobimą – tai įvyko balandžio 19 dieną, tačiau apie tai žurnalistai sužinojo tik po poros dienų. J.Kasperkis net nerašė pareiškimo policijai.

Pagrobėjai vaikiną pačiupo dar antradienio rytą, kai jis Maskvoje ėjo į darbą. Garsios interneto saugumo kompanijos įkūrėjo sūnus dirbo prie savo diplominio darbo projekto ir tuo pat metu dirbo motinos Natalijos Kasperskajos kompanijoje „InfoWatch“. I.Kasperskį nenustatyti asmenys pagrobė tiesiog šalia kompanijos biuro.

Tą pačią dieną nusikaltėliai paskambino pagrobtojo tėvui ir pareikalavo 3 mln. eurų išpirkos. Iš karto po šio skambučio J.Kasperskis iš Londono išskrido į Maskvą.

Pažymėtina, kad interneto saugumo specialisto sūnus ne itin rūpinosi savo saugumu elektroninėje erdvėje. Pavyzdžiui, socialiniame tinkle „V kontakte“ I.Kasperskis buvo nurodęs savo adresą, o taip pat pažymėjęs, kad jis toje vietoje gyvena nuo 1991 metų. Ten pat jaunuolis buvo įrašęs savo darbovietės adresą. Neatmestina versija, kad nusikaltėliai informaciją apie Ivaną susirinko naudodami tokius visiems atvirus šaltinius.

Nusikaltėlių paieškai buvo mestos visos įmanomos pajėgos: policija, Federalinė saugumo tarnyba, kriminalinė paieška.

Rusijos žiniasklaida pabrėžia, kad J.Kasperskis visais įmanomais būdais stengėsi išvengti šios istorijos viešinimo. Gali būti, kad jis tiesiog nenorėjo pakenkti pagrobtam sūnui. Tačiau italų leidinys „La Repubblica“ pateikė savo versiją – gali būti, kad su šiuo nusikaltimu susijusios nusikalstamos grupuotės, kurios užsiima ne tik „tradicine“ nusikalstama veikla (prostitucija, kontrabanda, prekyba ginklais), bet ir kompiuteriniais nusikaltimais. Spėjama, kad I.Kasperskis galėjo būti pagrobtas ne tik dėl pinigų – „Kaspersky Lab“ paslaugomis naudojasi ir Rusijos specialiosios tarnybos, J.Kasperskio įmonė kuria programas, užkertančias kelią įsilaužimams į informacines sistemas su slapta valstybine informacija.

J.Kasperskio asmeninis turtas vertinamas 800 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius