-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: Vladimiras Putinas vaikystės draugo rankomis valdo prekybą nafta

Vienintelė nepriklausoma Rusijos televizija „Dozhd“ paviešino sensacingą faktą. Paaiškėjo, kad milijonierius verslininkas Piotras Kolbinas – prezidento Vladimiro Putino vaikystės bičiulis.
Putino vizitas Milano „EXPO 2015“ parodoje
Putino vizitas Milano „EXPO 2015“ parodoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

P.Kolbinas kurį laiką (iki 2010 metų) buvo stambus prekyba nafta užsiimančios kompanijos „Gunvor“ akcininkas, kurio turimos akcijos vertintos 550 milijonų JAV dolerių.

2010 metais „Gunvor“ apyvarta siekė 70 milijardų JAV dolerių. Manoma, kad P.Kolbino rankomis šią kompaniją netiesiogiai valdė pats V.Putinas.

P.Kolbinas taip pat veikė „Surguteks“ kompanijos veikloje, kuri pardavė „Surgutneftegaz“ kompaniją. Be to, jis dalyvavo ir „Gazprom“ pardavimuose bei valdymo veikloje.

2010 metais P.Kolbinas už 90 mln. dolerių nusipirko kompanijos „Jamal SPG“ akcijų, kurias vėliau pardavė už 526 mln. dolerių. Šis sandoris buvo palaimintas tuomet V.Putino valdomos Rusijos vyriausybės.

„Dozhd“ pavyko išsiaiškinti, kad P.Kolbino ir V.Putino tėvai draugavo ir kartu atostogaudavo. P.Kolbinas ir V.Putinas šių bendrų vasarų metu kartu eidavo į kaimo šokius ir net mušdavosi su vietos chuliganais.

„Dozhd“ teigimu, V.Putinui tapus Rusijos prezidentu 2000 metais P.Kolbino tėvas sulaukė laiško iš naujojo šalies lyderio, o per vėlesnį dešimtmetį jo sūnus staiga ėmė kilti verslo pasaulyje. Tiesa, visą tą laiką jis laikėsi atokiai nuo viešo gyvenimo ir yra labai menkai žinomas Rusijos visuomenei.

Buvęs „Gunvor“ akcinininkas ir taip pat artimais ryšiais su V.Putinu siejamas Genadijus Timčenko atsisakė komentuoti šiuos faktus. Apie P.Kolbino ir V.Putino ryšius nekalbėjo ir Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius