Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų kosminio laivo kapsulė su kanadiečių „kosmoso klounu“ saugiai grįžo į Žemę

Kanadiečių cirko „Cirque du Soleil“ įkūrėjas milijardierius Guy Laliberte, kuris Tarptautinėje kosmoso stotyje (TKS) surengė akciją dėl senkančių švaraus vandens išteklių, sekmadienį užsidėjęs tą pačią raudoną klouno nosį saugiai grįžo į Žemę.
„Kosmoso klounas“ Guy Laliberte sugrįžo į žemę.
„Kosmoso klounas“ Guy Laliberte sugrįžo į žemę. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusų erdvėlaivio „Sojuz“ kapsulė su „kosmoso klounu“ saugiai nusileido Šiaurės Kazachstano stepėje.

„Viskas vyko normaliai ir laiku“, – televizijai „Vesti-24“ sakė „Sojuz“ kuriančios Rusijos valstybinės kompanijos „Energija“ vadovas Vitalijus Lopota.

„Įgula jaučiasi puikiai“, – pridūrė jis.

Kapsulė, kuria iš TKS į Žemę taip pat grįžo rusų kosmonautas Genadijus Padalka ir JAV astronautas Michaelas Barrattas, Kazachstano stepėje nusileido 4.31 val. Grinvičo (7.31 val. Lietuvos) laiku.

Buvęs ugnies rijikas G.Laliberte kosmose praleido maždaug dvi savaites.

Televizijos reportažuose buvo matyti kapsulė su oranžinės ir baltos spalvų parašiutu, nusileidžianti didžiulėje stepėje, ir kosmoso agentūros darbuotojų komandos, išnešančios kosmoso keliautojus.

G.Laliberte, kuris TKS nešiodavo savo raudoną klouno nosį, iškeltas iš kapsulės buvo pasodintas į šezlongą. Jis šypsojosi ir kėlė į viršų nykščius.

Ant septintojo kosmoso turisto pečių buvo užmestas apsiaustas, kojas dengė antklodė, o gelbėjimo ir paėmimo komandos nariai stebėjo jo kraujospūdį. Dalyvavo ir rusų ortodoksų dvasininkas.

50-metis G.Laliberte, kurio turtas vertinamas 2,5 mlrd. dolerių (5,85 mlrd. litų) ir kuris, kaip pranešama, už išvyką į kosmosą sumokėjo daugiau kaip 35 mln. dolerių, dvi dienos prieš grįžimą į Žemę linksmino TKS įgulą ir surengė unikalų šou.

Tame šou, kuriuo buvo siekiama atkreipti dėmesį į tai, kad daugelyje pasaulio dalių žmonėms trūksta švaraus vandens, dalyvavo dainininkai, šokėjai ir garsenybės 14-oje miestų penkiuose žemynuose. Organizatoriai šį spektaklį „Išjudinti žvaigždes ir Žemę dėl vandens“ („Moving Stars and Earth for Water“) pavadino pirmu tokiu šou, kuris buvo vedamas iš kosmoso.

Tarp Žemėje dalyvavusių pramogų pasaulio atstovų ir aktyvistų yra buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore'as, U2, Shakira ir Salma Hayek.

Monrealyje įsikūręs „Cirque du Soleil“, kurį G.Laliberte įkūrė 1984 metais, derina įspūdingus akrobatinius numerius ir muziką. Šis cirkas padarė G.Laliberte 261-uoju pagal turimą turtą žmogumi pasaulyje, nurodo žurnalas „Forbes“.

Aplink Žemę skriejančioje Tarptautinėje kosmoso stotyje liko šešių narių įgula.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius