-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusų mokslininkas Sutiaginas gali būti apkeistas į „rusų šnipus“

Mokslininkas Igoris Sutiaginas, nuteistas už valstybės išdavystę šnipinėjant, tarp kitų gali būti apkeistas į įtariamuosius šnipinėjus Rusijai, kurie neseniai buvo sulaikyti Jungtinėse Valstijose, teigia jo advokatė Ana Stavickaja.
Igoris Sutiaginas
Igoris Sutiaginas / „Scanpix“ nuotr.

„Jį rengiamasi apkeisti į tuos, kurie buvo sulaikyti Amerikoje, į vieną iš jų. Tai pranešė jis savo tėvams“, – sakė A.Stavickaja agentūrai „Interfax“ trečiadienį.

A.Stavickaja pareiškė, kad jis bus tarp 11 žmonių, kurie bus apkeisti į 11 „rusų šnipų“ (drauge žinoma, kad Jungtinėse Valstijose buvo sulaikyti iš viso 10 žmonių, o 11–asis yra laisvėje).

„11 žmonių bus apkeisti į 11 žmonių, vienas iš apkeičiamųjų yra I.Sutiaginas“, – pareiškė advokatė.

A. Stavickaja taip pat pranešė esanti Lefortovo tardymo izoliatoriuje ir laukianti susitikimo su ginamuoju.

JAV teisingumo ministerija birželio 29 dieną išplatino pranešimą, kad demaskuotas žvalgybininkų – nelegalių imigrantų, dirbančių, jo teigimu, Rusijos užsienio žvalgybos tarnybai, tinklas. Teisingumo ministerijos duomenimis, birželio 27 dieną pagal kaltinimą labai įslaptintų užduočių Jungtinėse Valstijose vykdymu buvo areštuoti dešimt žmonių. Iš viso kaltinimai pateikti 11 asmenų.

Anksčiau Igoris Sutiaginas vadovavo Rusijos mokslų akademijos JAV ir Kanados instituto užsienio politikos tyrimų karinės techninės ir karinės ekonominės politikos sektoriui.

2004 metais jis buvo nuteistas 15 metų kalėti už valstybės išdavystę šnipinėjant. I.Sutiaginas buvo pripažintas kaltu, kad perdavė 1998–1999 metais kažkokias slaptas žinias JAV karinei žvalgybai.

Mokslininkas savo kaltės nepripažino ir pareiškė, kad visą informaciją, kurią tyrimas pripažino valstybės paslaptimi, jis surinko atviruose šaltiniuose. Kadangi I.Sutiaginas nepripažino savo kaltės, jo malonės prašymas prezidentui buvo atmestas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius