Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų propagandininkus demaskavo jų pačių kariškiai

Sakoma, kad melo kojos trumpos. Kremlius kategoriškai neigė, kad žalieji žmogeliukai, užiminėję karinius objektus ir administracinius pastatus Kryme, – Rusijos specialiosios paskirties dalinių kariai. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas iki šiol netiki, kad į civilius Maidane šaudė „Berkuto“, „Alfos“ snaiperiai, ir reikalauja, kad nepriklausomi ekspertai ieškotų Baltijos šalyse apmokytų snaiperių pėdsakų.
Medalis už Krymo sugrąžinimą
Medalis už Krymo sugrąžinimą / http://www.profi-forex.org/novosti-rossii/entry1008208512.html#prettyPhoto nuotr.

Rusijos propagandininkų sukurtus mitus griauna kariškiai. Kovo 23-ąją, tuoj po vadinamojo „referendumo“, gynybos ministras Sergejus Šoigu inspektavo Krymo karinius objektus, dalijo medalius „Už Krymo sugrąžinimą“.

Pirmieji pamaloninti Krymo premjeras Sergejus Aksionovas, Juodosios jūros laivyno vadai, kariai, „Berkut“ pareigūnai.

Tačiau kai šis medalis pateko kolekcininkams, kilo sąmyšis, kad gali būti smogta Rusijos reputacijai. Mat ant šio medalio puikuojasi užrašas „Už Krymo grąžinimą“ ir periodas, kada šis „grąžinimas“ vyko: 2014-02-20–2014-03-18.

Ant šio medalio puikuojasi užrašas „Už Krymo grąžinimą“ ir periodas, kada šis „grąžinimas“ vyko: 2014-02-20–2014-03-18.

Taigi, Rusijos kariškiai pripažino, kad Krymo sugrąžinimo operacija pradėta vasario 20 d., prieš tris dienas iki  Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus pabėgimo. Būtent vasario 20 d. tuometis Ukrainos vidaus reikalų ministras įsakė panaudoti ginklą prieš mitinguojančius Maidane, žuvo šimtas žmonių.

V.Janukovyčius spruko vasario 23 d., rusakalbiai pasiprašė į Rusiją kovo 1 d., Dūma leido V.Putinui įvesti kariuomenę, po dienos ėmė siautėti žalieji žmogeliukai, kovo 16 d. organizuotas „referendumas“, 18 d. V.Putinas ir Krymo lyderiai pasirašė sutartį, Rusija užgrobė Krymą ir jame esantį Sevastopolio uostą.

Rusijos Gynybos ministerija nekomentuoja medalio „Už Krymo sugrąžinimą“ istorijos, savo tinklalapyje panaikino bet kokius jo pėdsakus, tačiau kolekcininkai išsaugojo gynybos ministro S.Šoigu įsakymo bei medalio aprašo faksimiles.

Iki šiol neigęs Rusijos dalyvavimą, praeitą savaitę prezidentas V.Putinas prakalbo apie rusų kariškių vaidmenį.

„Mūsų užduotis buvo užtikrinti, kad balsavimas būtų laisvas. Mūsų kariai stovėjo už Krymo savigynos pajėgų nugarų, jie veikė nuosaikiai, bet ryžtingai“, – sakė Rusijos prezidentas V.Putinas.

Už šį medalį siūloma 1700 rublių. Rusijos Gynybos ministerijos įmonė „Vojenznak“ išleido ir daugiau apdovanojimų, skirtų Krymo „grąžinimo“ operacijai: už narsą per karines pratybas, taip pat operaciją aptarnavusiam ūkio personalui. Internete pasirodė ir šia proga neva nukaldinta sidabro moneta su Krymo žemėlapiu ir Putino atvaizdu, tačiau ji greičiausiai – internautų  pokštas apsimelavusiems Kremliaus propagandininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius