Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų žvalgybai dirbo ir iš kalėjimo

Buvęs CŽV darbuotojas, nuteistas už tai, kad dirbo Rusijos specialiosioms tarnyboms, kaltinamas, jog ir iš kalėjimo perduodavo Maskvai slaptus duomenis, praneša BBC.
H.Nicholsonas
H.Nicholsonas / bbc.co.uk nuotr.

58 metų Haroldas Nicholsonas dar 1997-aisiais buvo nuteistas 27 metams kalėjimo. Jis prisipažino, kad rusams už 300 tūkst. dolerių pardavė slaptų duomenų: įvardijo CŽV darbuotoją Maskvoje, pranešė apie amerikiečių specialiųjų tarnybų bendradarbius, vienas kurių turėjo būti išsiųstas į Rusiją.

Tyrėjų duomenimis, tarp 2006 ir 2008 metų H.Nicholsonas atnaujino ryšius su rusų žvalgyba ir pardavė jiems naujos informacijos. Manoma, kad Rusiją labiausiai domino, kokiu būdu H.Nicholsonas buvo demaskuotas ir ką jis papasakojo apie rusų specialiųjų tarnybų darbą. Teigiama, kad H.Nicholsonas duomenis perduodavo per savo 24 metų sūnų. Jaunuolis kelis kartus lankė tėvą, o vėliau susitikdavo su rusų agentais San Franciske, Meksike, Limoje ar Kipre. Per kiekvieną susitikimą už informaciją jis gaudavo 35 tūkst. dolerių ir juos pagal tėvo nurodymus išdalydavo artimiesiems.

Ketvirtadienį H.Nicholsono sūnus buvo areštuotas, vėliau jis turėtų stoti prieš teismą su savo tėvu. Jie bus kaltinami sąmokslu siekiant plauti pinigus, taip pat darbu užsienio žvalgybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius