-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygoje girtos suomės sukėlė skandalą policijos nuovadoje, o norvegas bėgo nuo policininkų

Anksčiau labiau aktualu buvo užtikrinti užsienio turistų saugumą Rygoje, bet pastarųjų dienų įvykiai rodo, kad nusikalsta ne tik vietos gyventojai, bet ir užsieniečiai - antradienį keli jų, smarkiai įkaušę, sukėlė skandalus.
Laisvės paminklas Rygoje
Laisvės paminklas Rygoje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Ryga

Rygos regioninės policijos valdybos atstovas Edgaras Dudko papasakojo agentūrai BNS, kad dvi girtos 32 ir 33 metų Suomijos pilietės paprašė viešbučio personalą nuvežti jas į policijos nuovadą, nes dingo jų krepšys.

Ir pakeliui į nuovadą, ir joje moterys buvo atsipalaidavusios - rūkė neleistinoje vietoje ir nepaisė tvarkos sargų pastabų. Pamatę, kad suomės girtos, policininkai atliko alkoholio testą, kurio rezultatai parodė, kad vienos damos organizme yra 2,4 promilės alkoholio, o kitos - 3,5 promilės.
   
Vėliau išaiškėjo, kad krepšys niekur nedingo ir yra viešbutyje, o suomės jį, ko gera, paprasčiausiai pamiršo.

Moterims šis incidentas baigėsi administracinio pažeidimo protokolo surašymu - dėl buvimo viešojoje vietoje neblaivioms ir rūkimo neleistinoje vietoje.

Vėliau Rygos senamiestyje savivaldybės policijos darbuotojai pastebėjo girtą Norvegijos pilietį, kuris keikėsi. Kai tvarkos saugotojai jam padarė pastabą, jis iškeikė ir juos. Policininkai norėjo sulaikyti girtą norvegą, bet šis išsiveržė iš jų ir pabėgo.

Pakeliui jis pribėgo prie taksisto, išplėšė jam iš rankų fotoaparatą ir jį sudaužė. E.Dudko negalėjo paaiškinti tokio užsieniečio elgesio priežasčių.

Netoli įvykio vietos buvę privačios apsaugos bendrovės darbuotojai sulaikė svečią iš Norvegijos ir nuvežė į nuovadą, bet šis sugebėjo išsiropšti iš automobilio pro langą, įbėgo į naktinio klubo tualetą ir ten užsidarė.

Iš tualeto vyrą išvedė iškviesti valstybinės policijos darbuotojai.

Pasak E.Dudko, norvegas buvo nuvežtas „pailsėti“ į policijos nuovadą, kur jam surašytas protokolas dėl administracinio pažeidimo - smulkaus chuliganizmo. Už tokį pažeidimą gresia nuobauda nuo 50 iki 250 latų (nuo 247 iki 1,2 tūkst. litų).
   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius