Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Indijoje potvyniai nusinešė 48 žmonių gyvybes

Smarkių liūčių sukelti potvyniai pareikalavo 48 žmonių gyvybių rytų Indijoje, kur šį mėnesį siautėjo smarkiausias ciklonas šalyje per ilgesnį nei dešimties metų laikotarpį, šeštadienį pranešė nacionalinė naujienų agentūra „Press Trust of India“.
Potvynis Indijoje
Potvynis Indijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl liūčių upės išsiliejo iš krantų Indijos rytinės pakrantės valstijose Orisoje ir Andhra Pradeše, priversdamos tūkstančius žmonių palikti savo namus ir ieškoti prieglobsčio evakuacijos centruose.

„Press Trust of India“ nurodė, kad dėl liūčių maždaug 45 žmonės žuvo Andhra Pradeše ir Orisoje, o beveik 30-yje rajonų buvo užlieti šimtai kaimų, taip pat nutrauktas susisiekimas keliais ir geležinkeliais.

Dar trys žmonės žuvo per smarkias liūtis rytinėje Vakarų Bengalijos valstijoje, pridūrė naujienų agentūra.

Apie 30 gelbėtojų brigadų, jau anksčiau pradėjusių dideles operacijas, per kurias buvo remontuojami namai ir atkuriamas paslaugų tiekimas regione, nukentėjusiame nuo ciklono Phailin, buvo pasiųstos į naujų potvynių apimtą zoną, anksčiau šeštadienį naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės stichinių nelaimių valdymo agentūros atstovė Tripti Parule.

„Administracija jau buvo ėmusis veiksmų dėl padėties po ciklono Phailin. Sauso maisto daviniai, vandens paketai, vaistai – visu tuo rūpinasi valstijos“, – aiškino T.Parule, pridūrusi, kad potvyniai turėtų nuslūgti per dvi paras.

Anksčiau šį mėnesį Indijos rytų pakrantei smogęs ciklonas nusinešė bent 22 žmonių gyvybes ir padarė didelės žalos savo kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius