Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Kinijoje vyras užpuolė vaikus plaktuku, o paskui susidegino (atnaujinta 15.33 val.)

Rytų Kinijoje vyras užpuolė pradinės mokyklos parengiamosios klasės mokinius ir penkis jų sužeidė plaktuku, po to apsipylė benzinu ir pats save padegė, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Kinijoje tęsiasi išpuoliai prieš vaikus.
Kinijoje tęsiasi išpuoliai prieš vaikus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vaikai Kinija

Jau trečias tokio pobūdžio incidentas per pastarąsias tris dienas dar kartą pademonstravo Kinijos visuomenėje susikaupusią įtampą tuo metu, kai ši Azijos milžinė siekia demonstruoti pasauliui kuo geriausią savo įvaizdį.

Kaip praneša naujienų agentūra „Xinhua“, per išpuolį Šandongo provincijos Veifango miesto vaikus užpuolęs vyras galiausiai padegė save, laikydamas šalia savęs du mažamečius, bet mokytojai spėjo išgelbėti juos nuo ugnies. Pats užpuolikas mirė.

Tame pranešime nurodoma, kad visų penkių sužeistų vaikų būklė stabili.

Tai buvo jau trečia panaši ataka Kinijos švietimo įstaigose per pastarąsias tris dienas ir penktoji per kelias pastarąsias savaites. Šie išpuoliai surengti tuo metu, kai Kinijos vyriausybė griežtino saugumo priemones šalyje prieš pasaulinės parodos „Expo 2010“ atidarymą šalies finansų sostinėje Šanchajuje gegužės 1 dieną.

Vaikai, mokytojai ir kiti mokyklų darbuotojai buvo puldinėjami paprastuose provincijų miestuose, toli nuo tviskančių dangoraižių ir tarptautinių kompanijų biurų Kinijos turtingiausiuose didmiesčiuose.

Ketvirtadienį vienas 46 metų vyras, kopijavimo biuro savininkas, peiliu subadė 29 vaikus, dvi mokytojas ir sargą vienoje parengiamojoje mokykloje Dziangsu provincijos mieste Taisinge, esančiame netoli Šanchajaus.

Prie tos mokyklos veikiančių parduotuvių pardavėjai sulaikė užpuoliką kieme, trenkę jam ugnies gesintuvu, tai jie patys papasakojo naujienų agentūrai „Reuters“.

„Kai mes įėjome vidun, visi vaikai buvo sustingę – jie visai nereagavo. Kai kurie stovėjo, kiti gulėjo arba sėdėjo ant grindų, – pasakojo vienos drabužių parduotuvės savininkas Shan Aijunas. – Jie visiškai nereagavo. Jų kaklai ir galvos buvo žaizdotos.“

ĮNIRŠĘ MĖGDŽIOTOJAI

Pastaroji išpuolių prieš mokyklas banga sukėlė nerimą dėl galimų mėgdžiotojų atakų. Jie taip pat paskatino visuomenę reikalauti sustiprinti moksleivių apsaugą šalyje, kurioje daugelis sutuoktinių porų turi tik po vieną vaiką.

Taisinge žmonių minia susirinko judrioje gatvėje, kurioje važinėjo daug motociklų. Žmonės piktinosi dėl vietos pareigūnų korupcijos ir vangios policijos reakcijos į iškvietimą dėl užpuolimo mokykloje.

„Noriu paklausti, kodėl policija taip ilgai vyko į įvykio vietą nuo tos akimirkos, kai buvo gautas pranešimas. Mes jau patikrinome – nuo policijos posto iki čia galima nueiti vos per šešias minutes, – sakė suirzęs vieno iš sužeistų vaikų tėvas. – Noriu paklausti, kodėl policija neužtikrina žmonių saugumo.“

Pasak „Xinhua, tas užpuolikas mokyklą atakavo, “kad atkeršytų visuomenei„.

Tas vyras, buvęs draudimo agentas, anksčiau kelis kartus neteko darbo dėl muštynių arba klaidingų pranešimų, o neseniai buvo apgautas vieno savo kompanijos bendrasavininkio, nurodė naujienų agentūra.

“Jis atrodė visai normalus, neatrodė įtūžęs. Iš tiesų visiškai normalus. Tačiau jo rankoje buvo peilis. Jis sakė: „Kas prieis, nudursiu“, – pasakojo vieno restorano savininkas Hu Xudongas.

Praeitą trečiadienį vienam buvusiam gydytojui buvo įvykdyta egzekucija dėl aštuonių moksleivių nužudymo per išpuolį, įvykdytą kovą Fudziano provincijoje.

Tą pačią dieną vienas buvęs mokytojas subadė 16 pradinės mokyklos moksleivių ir mokytoją pietinėje Guangdongo provincijoje.

Kinijos švietimo ministerija šią savaitę paskyrė komisiją, kuri turės ištirti „nepaprastuosius incidentus visuomenėje“. Policija pasiuntė budėtojus į mokyklas, siekiant užtikrinti moksleivių saugumą Dziangsu provincijos pagrindiniame mieste Nandzinge, penktadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius