-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Ukrainoje žuvo žymus operos solistas

Ukrainos operos solistas, du dešimtmečius dainavęs Prancūzijos scenoje, o vėliau prisijungęs prie Kijevo savanoriškų pajėgų, kovojančių su prorusiškais separatistais, žuvo rytinėje šalies dalyje, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Wassylis Slipakas
Wassylis Slipakas / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Ukraina

1974 metais gimęs baritonas Wassylis Slipakas sugrįžo iš Prancūzijos ir prisidėjo prie judėjimo „ Pravyj sektor“ (Dešinysis arba Teisusis sektorius) ginkluotojo sparno iš karto po 2014 metų balandžio, kai prasidėjo 9 440 gyvybių pareikalavęs Ukrainos konfliktas, rašoma jo tinklaraštyje.

W.Slipakas iš pradžių koncertavo Lvovo konservatorijoje, vakarinėje Ukrainos dalyje; paskui, išlaikęs egzaminą, pateko į prestižinę Paryžiaus operą ir pradėjo savo karjerą Prancūzijoje.

Dmytro Kuleba, Ukrainos nuolatinis atstovas Europos Taryboje, trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad V.Slipakas „žuvo rytinėje Ukrainoje“, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Ukrainos naujienų svetainė hromadske.ua vėliau pacitavo W.Slipako kovų bendražygį, pasak kurio, baritoną nušovė sukilėlių snaiperis Donecko separatistiniame regione trečiadienio rytą.

Ukrainos konfliktas tęsiasi nuo 2014 metų vasario, kai per proeuropietišką perversmą buvo nuverstas Rusijos palaikomas tuometinis šalies prezidentas.

Kijevo posūkis į Vakarų pusę užrūstino Rusiją, kuri po mėnesio aneksavo jos Krymo pusiasalį ir jame surengė referendumą, kurio rezultatų nepripažįsta JT.

Maskva dabar neigia organizavusi arba palaikiusi sukilimą rytinėje šalies dalyje, siekdama išsaugoti strategiškai svarbią Ukrainos pramoninę dalį savo įtakos sferoje ir iš pusiausvyros išvesti provakarietišką Kijevo vadovybę.

Tačiau Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga sutinka su Kijevo pareiškimais, kad kartu su separatistais rytinėje šalies dalyje kovoja tūkstančiai Rusijos kareivių, o Maskva jiems tiekia sunkiąją ginkluotę.

VIDEO: The Best Male Performer 2011 in Armel International Opera Competition and Festival

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius