Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Š.Kalmanovičius palaidotas greta savo tėvų (atnaujinta 14.33 val.)

Pirmadienį Maskvoje nušautas verslininkas Šabtajus Kalmanovičius ketvirtadienį ryte palaidotas Izraelyje Petah Tikvos miesto kapinėse.
Atsisveikinimas su Š.Kalmanovičium
Atsisveikinimas su Š.Kalmanovičiumi / „Scanpix“ nuotr.

Apie 10 kilometrų nuo Tel Avivo įsikūrusio miesto kapinėse verslininkas buvo palaidotas greta savo tėvų. Iš pradžių skelbta, kad Š.Kalmanovičius bus palaidotas Tel Avive.

Kaip praneša portalas life.ru, laidotuvių ceremoniją, trukusią apie 40 minučių, organizavo 32 metų Š.Kalmanovičiaus duktė Liat.

„Tu buvai veiklus žmogus su didele širdimi ir neįtikėtinu humoro jausmu. Aš didžiuojuosi būdama tavo duktė ir myliu tave visa širdimi“, – prie kapinių kalbėjo Liat.

Š.Kalmanovičius buvo palaidotas greta savo tėvų Chanocho ir Minos, o laidotuvių ceremonija vyko griežtai pagal judėjiškus papročius, jose dalyvavo rabinas.

Laidotuvėse dalyvavo daugybė Š.Kalmanovičiaus draugų iš viso pasaulio. Maskvoje su verslininku atsisveikinta trečiadienį ir į Tel Avivą iš Rusijos sostinės jų atskrido tik keletas. Velionį Maskvoje aplankė daugiau nei 3 tūkst. žmonių, tarp jų daugybė garsenybių: A.Pugačiova. M.Galkinas, Zemfira. J.Kobzonas, I.Krutojus, L.Leščenko, V.Vinokuras, G.Chazanovas, N.Baskovas ir kiti. Ceremonijoje taip pat dalyvavo legendiniai krepšininkai A.Sabonis, V.Tichonenka.

Atnaujinta 14.33 val. Kaip praneša naujienų portalas life.ru, Š.Kalmanovičiaus daugai pasakojo, jog iš Š.Kalmanovičiaus vaikų laidotuvėse dalyvavo vienintelė Liat. Jaunesnei dukrai psichologai rekomendavo neatvykti į laidotuvės, į ceremoniją nuspręsta nevežti ir vaikų iš paskutinės Š.Kalmanovičiaus santuokos.

Tuo tarpu Izraelio žiniasklaida, nušviesdama šias laidotuves, akcentuoja, kad Š.Kalmanovičius – buvęs šnipas.

„Tu buvai narsus žydas, uolus sionistas“, – cituoja naujienų portalas ynetnews.com Š.Kalmanovičiaus dukrą, kuri laidotuvių metu taip pat sakė, jog tėvas neužtraukė jai negarbės.

Buvęs Š.Kalmanovičiaus verslo partneris Yossi Prielas atsisveikinimo kalboje sakė, kad žmonės, kurie skaito laikraščius, žino tik mažą dalelę apie Šabtajaus gyvenimą. „Mes sielvartaudami sakome sudie Šabtajui, kuris nenusipelnė būti taip nužudytas. Jis buvo šiltas, geraširdis žmogus, daug padėdavęs kitiems. Simboliška, kad jis laidojamas Izraelyje“, – sakė Y.Prielas.

Tuo tarpu buvęs Š.Kalmanovičiaus teisininkas Amnonas Zichroni teigė, kad Šabtajus buvo labai spalvinga asmenybė, o jo mirtis apgaubta paslapties. „Aš nemanau, kad jis turėjo ryšių su nusikalstamu Maskvos pasauliu, tačiau niekada negali žinoti, kas vyksta tame mieste“, – sakė teisininkas per laidotuves. Teisininkas, kuris bendravo su Š.Kalmanovičiumi likus kelioms savaitėms iki šio mirties, sakė, kad verslininkas nujautė pavojų – juk niekas šiaip sau nevažinėja šarvuotais automobiliais su apsaugininkais.

Kartu jis teigė, kad Š.Kalmanovičius, netgi būdamas šnipas, nepadarė žalos Izraelio saugumui, niekada nesidomėjo karinėmis paslaptimis. „Jis nebuvo apkaltintas rimtu šnipinėjimu“, – sakė teisininkas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius