Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Samdomos žudikės išpažintis: kaip valstybė moka už galvas kare su narkotikais

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte vykdo precedento neturintį karą su narkotikų platintojais. Jei daugelyje šalių žodį „karas“ būtų galima suvokti perkeltine prasme, Filipinuose kabutės nereikalingos. O narkotikų platintojų medžiokle užsiima ir moterys – valstybės samdomos žudikės.
Ginklai
Ginklai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viena tokių moterų, pristatoma netikru Marijos vardu, sutiko apie savo amatą papasakoti BBC. Žmogiškumo standartų ar prezidento paskelbto karo metodų moteris su kitais samdomais žudikais neaptarinėja. „Kalbamės tik apie misiją. (...) Kai ji baigta – daugiau apie tai nekalbame“, – sako Marija.

Filipinietė turi šeimą. Jos vyras su amatu puikiai pažįstamas – jis pats yra samdomas žudikas ir, tam tikra prasme, žmonos mokytojas.

„Mano vyrą samdydavo žudyti žmonėms, kurie nesumokėdavo skolų. Sykį jiems prireikė moters. Mano vyras pasiūlė mane šiai užduočiai. Kai pamačiau žmogų, kurį turėjau nužudyti, priėjau prie jo ir jį nušoviau“, – pirmą savo auką prisimena Marija.

Dabar taikinius jai nurodo policijos pareigūnas. Jį Marija vadina „bosu“.

Anot filipinietės, valstybės apmokamos žmogžudystės reiškia ir daugiau kraujo, ir didesnę riziką. Sykį ją su vyru jau buvo susekę žmonės iš priešingos barikadų pusės – teko bėgti.

Marija su vyru slepia savo amatą nuo savo sūnaus, nors jam jau kyla įtarimų, mat pastebimai išaugo šeimos pajamos. Už vieno įtariamo narkotikų platintojo galvą valstybė moka iki 20 tūkst. Filipinų pesų – apie 380 eurų. Tai maždaug dusyk viršija vidutinę algą šalyje.

Marija teigia valstybės užsakymu nužudžiusi jau šešis žmones. Samdomos žudikės vertinamos, nes tikimasi, kad jos savo taikiniams nesukels įtarimų – priešingai nei nepažįstami vyrai.

Moteris nesvarsto galimybės mesti šiurpaus amato – esą „bosu“ pravardžiuojamas pareigūnas tokiu atveju ją nužudytų.

Filipinų prezidento karas su narkotikų platintojais sulaukė pasmerkimo tarptautinėje bendruomenėje.

Žudymai be teismo kritikuojami tiek tarptautinių organizacijų, tiek žmogaus teisių gynėjų. Tačiau šalies lyderis neišsižada tikslo per pirmus šešis savo valdymo mėnesius iššienauti net 100 tūkst. su narkotikų prekyba susijusių asmenų.

Visą BBC interviu su samdoma žudike (anglų k.) skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius