Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankt Peterburge ir Maskvoje buvo sulaikyti opozicijos surengtos protesto akcijos dalyviai

Rusijos šiaurine sostine vadinamo Sankt Peterburgo policija prie prekybos centro „Gostinyj dvor“ ir Rūmų aikštėje sulaikė apie pusę šimto asmenų, kurie dalyvavo su miesto valdžia nesuderintoje judėjimo „Strategija 31“ akcijoje, kuria opozicija siekia apginti Konstitucijos 31-ąjį straipsnį, garantuojantį susirinkimų laisvę.
Sulaikyti opozicijos atstovai Maskvoje
Sulaikyti opozicijos atstovai Maskvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vyriausioji valdyba Peterburgui ir Leningrado sričiai, pranešė, kad akcijoje prie prekybos centro dalyvavo apie 50 žmonių, iš jų 40 buvo sulaikyta.

Akciją nušvietė apie 80 reporterių, nurodė VRM valdybos atstovas.

Policija surašė protokolus dėl administracinių teisės pažeidimų, tarp jų ir mitingų rengimo taisyklių pažeidimų.

Keli opozicijos nariai surengė sėdimąjį streiką tiesiog ant žemės prie į ėjimo į metropoliteno stotį „Gostinyj dvor“. Juos palaikę aplink stovintys žmonės pritarė jiems plojimais.

OMON kariai apsupo aktyvistus, o atskubėję policininkai su neperšaunamomis liemenėmis ir juodais šalmais pakėlę ant rankų nunešė juos į specialiai atvarytus autobusus. Sulaikymas truko gal dvi minutes.

Judėjimas „Strategija-31“ prasidėjo 2009 metų vasarą neterminuotomis pilietinių protesto akcijomis, ginančiomis Konstitucijos 31 straipsnį (įtvirtinantį susirinkimų laisvę). Nuo tada tokios akcijos rengiamos 31-ąją mėnesio dieną Maskvoje, Sankt Peterburge ir kai kuriuose kituose šalies miestuose.

Aštuoni žmonės sulaikyti Triumfo aikštėje už viešosios tvarkos pažeidimus, pranešė Maskvos policija.

„Policijos darbuotojai sulaikė aštuonis žmones, kurie sąmoningai trukdė žmonėms praeiti bei kliudė transporto eismui Triumfo aikštėje“, – sakoma policijos pranešime.

Anksčiau trečiadienį Maskvos policija prašė nesankcionuotos akcijos rengėjų atsisakyti jos ir netrukdyti maskviečiams ruoštis Žinių dienai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius