Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankt Peterburge siūlomos putiniškos ekskursijos

Georgijus Rusanovas, kurį lydi grupė žmonių, pasuka už kampo Sankt Peterburgo cenre, sustoja priešais pilką seniausių mieste gimdymo namų pastatą. „Čia 1952 metų spalio 7 dieną gimė Vladimiras Putinas“, – paskelbia gidas. Tai – pirmoji stotelė vadinamojoje „V.Putino ekskursijoje“, rašo AFP.
Sankt Peterburgo gimdymo namai
Sankt Peterburgo gimdymo namai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žmonių nedaug, bet visi jie susidomėję klausosi G.Rusanovo. O šis, žingsniuodamas Baskovo gatve, kurią vaikystėje mindė ir V.Putinas, tęsia: „Volodia nebuvo pavyzdinis vaikas“.

Sankt Peterburgas šiaip jau garsėja baltosiomis naktimis, kuomet niekaip nesileidžia saulė, puošniais rūmais ir elegantiškais parkais. Bet mieste užaugo ir dabartinis Rusijos prezidentas.

Tiesa, anuomet miestas vadinosi Leningradu, o čia, jei atmestume darbą KGB struktūrose Rytų Vokietijoje, V.Putinas praleido beveik keturis dešimtmečius. Į Maskvą būsimasis prezidentas atvyko tik praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje.

V.Putino kultas Rusijoje toks didžiulis, kad aplink jį netgi kuriasi turistinė rinka. Nišą rado ir G.Rusanovas, prieš kelerius metus pradėjęs rengti ekskursijas V.Putino vaikystės takais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Namas Sankt Peterburge, kur gyveno Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Namas Sankt Peterburge, kur gyveno Vladimiras Putinas

Iš pradžių pasivaikščiojimais po putiniškąjį Sankt Peterburgą labiau domėjosi vietiniai, o dabar, sako G.Rusanovas, sulaukiama vis daugiau užsieniečių užklausų. Be to, jau yra ir konkurentų.

„Ekskursijos tikrai populiarios, ypač tarp svetimšalių“, – tikina gidas, turistams parodantis kiemą, po kurį V.Putinas vaikėsi žiurkes, ir parkelį, kur neva įvyko pirmasis Vladimiro ir dabar jau buvusios jo žmonos Liudmilos pasimatymas.

G.Rusanovas tikina, kad jo siūlomos ekskursijos neturi politinio atspalvio. Tačiau V.Putiną, kurio reitingai po Krymo aneksijos 2014 metais šovė į viršų, jis tiesiog liaupsina.

„Štai čia – Federalinės saugumo tarnybos, KGB įpėdinės, skyrius. Dirbti KGB Vladimiras Putinas, vienas geriausių Sankt Peterburgo teisės studentų, buvo pakviestas 1975 metais“, – ekskursiją tęsia gidas ir priduria, kad tapti agentu V.Putinas nusprendė vaikystėje pamatęs filmą apie šnipus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./KGB būstinė Sankt Peterburge
AFP/„Scanpix“ nuotr./KGB būstinė Sankt Peterburge

V.Putinas valdžioje – jau 16 metų. Nors beveik neabejojama, kad jis neteisėtai susikrovė didžiulius turtus ir apskritai yra korumpuotas, privatų gyvenimą Rusijos prezidentas sėkmingai slepia. O tai irgi traukia smalsuolius į G.Rusanovo ekskursijas.

„Tai leidžia žmonėms pamatyti žmogiškesnę jo pusę, tai, kas slypi po oficialumu“, – tikina G.Rusanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius