Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sarkozy jaunesnysis įsivėlė į skandalą

Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy sūnaus numatytas paskyrimas vadovauti turtingiausiam šalyje verslo rajonui pirmadienį sulaukė griežtų protestų ir pašaipų dėl stulbinamos 23 metų vaikino politinės karjeros.
Jeanas Sarkozy (dešinėje) su tėvu Nicolas Sarkozy.
Jeanas Sarkozy (dešinėje) su tėvu Nicolas Sarkozy. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nicolas Sarkozy

Opozicijos politikai apkaltino prezidentą nepotizmu ir teigė, jog „Sarkozy klanas“ stengiasi perimti į savo rankas į vakarus nuo Paryžiaus esančio La Defanso rajono, kuriame įsikūrusios pagrindinių prancūzų verslo įmonių būstinės, „lobių skrynią“.

Studentas Jeanas Sarkozy, kurį žiniasklaida vadina „princu Žanu“, rengiasi pakeisti ekonomikos atsigavimo ministrą Patricką Devedjianą EPAD pirmininko poste. EPAD yra agentūra, prižiūrinti biurų plėtrą La Defanso rajone.

Šiam paskyrimui, kuris yra svaiginantis karjeros šuolis jaunajam J.Sarkozy, gruodį dar turi pritarti agentūros direktorių taryba, tačiau nekyla abejonių, jog tai bus padaryta.

J.Sarkozy, kuris, atrodo, paveldėjo iš savo tėvo jam būdingą pasitikėjimą ir drąsą, atmetė opozicijos politikų kritiką, pareiškęs, jog yra „labai ryžtingas ir motyvuotas“.

„Nesvarbu, ką sakau ar darau, vis tiek sulauksiu kritikos, – sakė J.Sarkozy laikraščio “Le Parisien„ tinklalapiui. – Visuomet turėsiu įrodinėti savo veiksmų teisėtumą“.

Šviesiaplaukis teisės studentas šiuo metu yra turtingo Paryžiaus priemiesčio Neji prie Senos, kuriame prieš 30 metų išgarsėjo jo tėvas, municipaliteto narys ir vadovauja dešiniųjų daugumai Aukštutinės Senos departamento taryboje.

„Mes gerai žinome, kad Sarkozy klanas nori vadovauti departamentui ir siekia perimti į savo rankas lobių skrynią, kuri jiems atsivers vadovaujant turtingiausiam šalies departamentui “, – sakė socialistų parlamentaras Manuelis Vallsas.

Vietos opozicijos lyderio inicijuotą peticiją, kurioje J.Sarkozy raginamas atšaukti savo kandidatūrą, internete pasirašė daugiau nei 8 200 žmonių.

„Baikite teisės studijas, įgykite patirties versle ir vieną dieną galbūt vėl galėsite kandidatuoti į postą, kurį anksčiau užėmė jūsų tėvas“, – sakė peticijos iniciatorius Christophe'as Grebert'as iš centristinės pakraipos Demokratinio judėjimo.

Tuo tarpu buvęs socialistų ministras pirmininkas Laurent'as Fabiusas situaciją pakomentavo pašaipiai: „Didžiausiam Europoje verslo rajonui reikia skvarbaus teisininko proto. O ponas Sarkozy yra antrakursis teisės studentas. Tai išties svarus veiksnys“.

Vakariniame Paryžiaus pakraštyje esančiame La Defanso verslo rajone yra 2 500 kompanijų, tarp jų tokių milžinių, kaip „Total“ ir banko „Societe Generale“, centrinės būstinės, o čia stūksančiame dangoraižių komplekse dirba daugiau nei 150 tūkst. žmonių.

Likimas lėmė, kad Jeano Sarkozy pavardė tokia pati, kaip prezidento, ir būtent dėl šios priežasties jis yra taikinys, – Jeanas Lefebvre'asŠį kvartalą numatoma plėsti pastatant architekto Jeano Nouvelio suprojektuotą ultramodernų dangoraižį „Signal Tower“, o vyriausybė taip pat nori, kad būtų išplėstos EPAD funkcijos ir šiam rajonui būtų priskirta pusė komunistų kontroliuojamo kaimyninio Nantero.

J.Sarkozy tėvo valdančioji partija UMP prezidentą ir jo sūnų užgriuvusią kritikos laviną pavadino „bjauria“ ir tvirtino, jog Jeanas buvo demokratiškai išrinktas į visus postus, kuriuos šiuo metu užima.

„Likimas lėmė, kad Jeano Sarkozy pavardė tokia pati, kaip prezidento, ir būtent dėl šios priežasties jis yra taikinys“, – sakė partijos UMP atstovas spaudai Jeanas Lefebvre'as.

Praėjusiais metais J.Sarkozy atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai vedė Jessicą Sebaoun  – didelės elektronikos kompanijos „Darty“ paveldėtoją. Šių metų pabaigoje pora laukia šeimos pagausėjimo; jiems turėtų gimti berniukas.

Jeanas turi vyresnį brolį, repo muzikos prodiuserį Pierre'ą  – jųdviejų N.Sarkozy susilaukė su pirmąja žmona Marie–Dominique Culioli.

Jis taip pat turi įbrolį, 11–metį Louis iš N.Sarkozy antrosios santuokos su Cecilia Ciganer–Albeniz, su kuria prezidentas išsiskyrė praėjusiais metais. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius