-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sarkozy meta iššūkį Obamai

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy susirūpino, kad naujasis Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama nenustumtų jo į politinės scenos pakraštį. Vien tokia mintis nepaprastai erzina superaktyvų Prancūzijos vadovą.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Draugužis amerikonas bus Sarkozy varžovas“, taip pavadino straipsnį Prancūzijos dienraštis „Le Figaro“. „Obama prezidentas. Sarkozy nustumtas į šoną“, – skelbia ir savaitraštis „L'Express“, primenantis, kad Prancūzijos vadovas sugebėjo puikiai išnaudoti per pastarąjį pusmetį susidariusią politinę tuštumą, nes kadenciją baigiantis George'as W.Bushas nusišalino nuo krizės Gruzijoje, nesistengė griežti pirmu smuiku į Vašingtoną sukvietęs 20-ies įtakingiausių pasaulio valstybių vadovus ir nesistengė sureguliuoti po Kalėdų Gazos ruože kilusį karinį konfliktą. "Nutvėręs Europos Sąjungos vėliavą N.Sarkozy ryžtingai žengė į priekį pasiskelbdamas taikytoju ir pasaulinio kapitalizmo reformatoriumi. Dabar aktyviajam prezidentui teks ieškoti kompromiso, nes Amerikos vadovas vėl sugrįš į lyderio pozicijas“, – rašo „Le Figaro“.

Savo nuomonei pagrįsti „L'Express“ pasitelkia ir Paryžiuje esančio Politinių mokslų instituto ekspertą Philippe'ą Braudą, kuris teigia, kad B.Obamos prisaikdinimas „kelia pavojų, kad Sarkozy dabar bus nustumtas į šešėlį, bent jau dėl to, kad visa žiniasklaida visą savo dėmesį sutelkė į Obamą. Be to, politinis Prancūzijos svoris nė iš tolo neprilygsta Jungtinių Valstijų svoriui“.

Ph.Braudas pranašauja ir aktyvaus (jei ne hiperaktyvaus) N.Sarkozy ir mokančio išlaikyti stebėtiną ramybę bei pusiausvyrą B.Obamos „teatrališką stilių susidūrimą“. Politologas mano, kad „pirmojo impulsyvumo jėga ir antrojo stebėtinas susivaldymas sudarys nuolatinį kontrastą" pasaulio politinėje scenoje.

Kartu keis pasaulį

Visa Prancūzija pastebi, kad N.Sarkozy tiesiog veržiasi tapti B.Obamos bendražygiu. Naujojo JAV prezidento inauguracijos dieną jis paskelbė norintis „skubiai prie jo prisijungti ir kartu su Obama pradėti keisti pasaulį“. Prancūzijos prezidentas mano, kad jam tai pavyks, nes pernai liepą pirmą kartą susitikęs su O.Obama, iš karto pranešė, kad „visur su juo sutinka“.

„Taigi pagaliau iš abiejų Senojo ir Naujojo pasaulių pusių pučia palankūs vėjai. Pirmą kartą po daugybės metų transatlantinis klausimas nebėra problema“, – pareiškė ir Prancūzijos valstybės sekretorius ES reikalams Bruno Le Maire'as.

Prognozuojamas ir abiejų valstybių pozicijų suartėjimas dėl klimato kaitos keliamų problemų. Tačiau daug mažiau optimizmo teikia bendros veiklos perspektyvos reformuojant pasaulinį kapitalizmą, prekybą ir didžiąsias institucijas, tokias kaip Jungtinės Tautos, Tarptautinis valiutos fondas ir Pasaulinė prekybos organizacija. Prancūzijoje entuziazmo nekelia ir B.Obamos išreikštas noras pradėti dialogą su Iranu. Be to, Prancūzija linkusi atmesti B.Obamos prašymą pasiųsti daugiau savo karių į Afganistaną, kur dabar tarnauja 2800 prancūzų.

Intymi N.Sarkozy veržlumo paslaptis

N.Sarkozy besiveržiant tapti B.Obamos bendražygiu, britų dienraštis „The Guardian“ svarsto tokio jo hiperaktyvumo priežastis. Laikraštis rašo, kad Prancūzijos prezidentas numetė 4 kilogramus svorio ir dabar dėvi dviem dydžiais mažesnius drabužius. Taip atsitiko po to, kai asmeninė N.Sarkozy trenerė Julie Imperiali prieš dešimt mėnesių jam rekomendavo sustiprinti dubens raumenis ir parengė atitinkamų pratimų. Tokios treniruotės paveikė ir tarpvietės raumenis, dėl ko pagerėjo ir Prancūzijos vadovo seksualinis gyvenimas, nes kaip sakė J.Imperiali „priešlaikinė ejakuliacija dažniausiai būna susijusi su tarpviete“.

Būtent tarpvietėje yra nepaprastai didelė nervų galūnių koncentracija, dėl ko ji tampa erogenine zona. Tačiau tebesiginčijama, ar tarpvietės masažas padeda ir moterims, nors gydytojai pripažįsta, kad jis ypač naudingas susiruošusioms gimdyti. Prancūzų gydytojai beveik visoms nėščioms prancūzėms rekomenduoja specialią programą, susidedančią iš pratimų tarpvietei stiprinti. Tai daroma dėl trijų tikslų: kad moteris sustiprėtų prieš paleisdama į pasaulį kūdikį, kad išnyktų nesąmoningas šlapimo išsiliejimas ir grįžtų seksualinių santykių pilnatvė. „The Guardian“ daro išvadą: „Nicolas ir Carla kažką sumanė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius