Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarlotėje trečią vakarą tęsiasi protestai dėl juodaodžio žūties

Šiaurės Karolinos pietiniame Šarlotės mieste šimtai protestuotojų penktadienio vidurnaktį (7 val. Lietuvos laiku) nepaisė gubernatoriaus paskelbtos komendanto valandos ir tęsė demonstracijas dėl incidento, kai policija nušovė vieną juodaodį.
Riaušės Šarlotėje
Riaušės Šarlotėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas ten esantis naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė apie kelis šimtus demonstrantų, susirinkusių miesto centre trečią vakarą iš eilės, bet juos prižiūrėjo stiprios policijos pajėgos.

Neramumai Šarlotėje prasiveržė antradienio vakarą, kai policija anksčiau tą dieną nušovė 43 metų juodaodį Keithą Lamontą Scottą vieno daugiabučių komplekso automobilių stovėjimo aikštelėje.

Naujausias incidentas papildė virtinę panašių įvykių, kai juodaodžiai tapdavo ginkluotos policijos aukomis, o JAV afroamerikiečių bendruomenė reikalavo teisėsaugos reformų ir didesnės pareigūnų atskaitomybės.

Šiaurės Karolinos gubernatorius paskelbė Šarlotėje nepaprastąją padėtį. Į miestą buvo pasiųsti keli šimtai Nacionalinės gvardijos karių ir kelių policijos pareigūnų padėti vietos teisėsaugos pajėgoms.

Policija ketvirtadienio vakarą leido ašarines dujas ir, regis, šaudė guminėmis kulkomis, vaikydama demonstrantus, užblokavusius pagrindinį greitkelį. Tačiau protestai šįkart apskritai buvo gana taikūs.

Anksčiau keli šimtai demonstrantų buvo užblokavę didelės automagistralės vieną juostą netoli Amerikos banko stadiono. Kai kurie jų atsigulė ant asfalto, o supanikavę vairuotojai apsukdavo savo automobilius ir nuvažiuodavo prieš eismą.

Visgi Šarlotės centre atmosfera buvo ramesnė, kai šimtai demonstrantų žygiavo prie policijos nuovados, nešdami plakatus su užrašais „Liaukitės mus žudyti“ ir „Pasipriešinimas yra gražu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius