Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 26 /13:24

Saudo Arabija ketina į Jemeną siųsti savo karius – Iranas reikalauja tuoj pat nutraukti operaciją

Krizės krečiamame Jemene tvarkai atkurti gali būti reikalinga užsienio antžeminių pajėgų operacija, vienas su gynybos reikalais susipažinęs Saudo Arabijos šaltinis sakė ketvirtadienį, praėjus kelioms valandoms po to, kai sunitiškos karalystės aviacija kaimyninėje šalyje atakavo husiais vadinamus šiitų sukilėlius, palaikomus Irano.
Saudo Arabija planuoja tęsti karinę operaciją Jemene.
Saudo Arabija planuoja tęsti karinę operaciją Jemene. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Negalime pasiekti savo uždavinių – atkurti legitimų valdymą – vien kontroliuodami oro erdvę Jemene. ... Gali prireikti antžeminio puolimo tvarkai atkurti“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Turkija ketvirtadienį pareiškė, jog remia Saudo Arabijos vadovaujamą karinę operaciją prieš šiitų sukilėlius Jemene, ir paragino šiitų kovotojus bei jų „rėmėjus iš užsienio“ nutraukti veiksmus, keliančius grėsmę taikai ir saugumui regione.

Turkijos užsienio reikalų ministerija savo pareiškime nurodė, kad Saudo Arabija iš anksto informavo Ankarą apie planuojamą operaciją ir ji mano, kad šie veiksmai padės atkurti teisėtą valstybinę valdžią bei užkirsti kelią pilietinio karo grėsmei.

Iranas ragina stabdyti karinę operaciją

Tuo metu Irano užsienio reikalų ministerija pareikalavo nedelsiant sustabdyti bet kokią karinę agresiją Jemene ir perspėjo, kad Persijos įlankos arabų šalių vadovaujama intervencija gali dar labiau paaštrinti krizę šioje valstybėje, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Fars“.

„Iranas nori, kad nedelsiant būtų sustabdytos bet kokios karinės agresijos ir aviacijos smūgiai prieš Jemeną bei jo žmones. ... Kariniai veiksmai Jemene, išgyvenančiame vidaus krizę, ... dar labiau paaštrins padėtį ... ir trukdys pastangoms išspręsti tą krizę taikiu būdu“, – „Fars“ citavo URM atstovę Marzieh Afkham.

Iranas neigia finansuojantis ir apmokantis Jemeno šiitų sukilėlius, vadinamus husiais, nors kai kurie Vakarų šalių ir Jemeno pareigūnai tvirtina priešingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius