Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 26 /08:37

Saudo Arabija pradėjo karinę operaciją Jemene – smogė sukilėliams ir bombardavo Saną

Saudo Arabija paskelbė pradedanti karinę operaciją Jemene: smūgius taikiniams šioje šalyje pradėjo oro pajėgos. Apie tai žurnalistams pranešė Saudo Arabijos ambasadorius JAV, praneša „Reuters“. Saudo Arabija bombardavo Jemeno sostinę Saną.
Husių pajėgos Anado oro pajėgų bazėje
Husių pajėgos Anado oro pajėgų bazėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Operacija pradėta po konsultacijų su JAV, ši valstybė pažadėjo paramą Saudo Arabijai, nors pati šioje karinėje operacijoje nedalyvaus. Apie karinę operaciją informuotos ir Jungtinės Tautos.

Saudo Arabija smogė sukilėlių husių taikiniams. „Bus padaryta viskas, kad būtų apgintas Jemenas ir jo teisėta valdžia“, – paskelbė ambasadorius. Jo teigimu, operacija gali pereiti ir į antžeminę operaciją. Prie Jemeno sienos jau sutelkta Saudo Arabijos sunkioji ginkluotė. Pranešama, kad Saudo Arabija mobilizavo 100 karinių lėktuvų ir 150 tūkst. karių intervencijai.

Šioje operacijoje taip pat dalyvauja Egipto, Maroko, Jordanijos, Sudano, Kuveito, Jungtinių Arabų Emyratų, Kataro ir Bahreino oro pajėgos. 

Šioje operacijoje taip pat dalyvauja Egipto, Maroko, Jordanijos, Sudano, Kuveito, Jungtinių Arabų Emyratų, Kataro ir Bahreino oro pajėgos. Be to, Egiptas, Pakistanas, Jordanija ir Sudanas yra pasiruošę dalyvauti antžeminių pajėgų operacijoje, pridūrė transliuotojas.

Saudo Arabija pabrėžia, kad operacija Jemene nėra apribota kažkokiu miestu ar regionu, tačiau konkrečių taikinių neatskleidė. 

Žuvo 13 civilių

Skelbiama, kad mažiausai 13 civilių žuvo ketvirtadienį paryčiais per Saudo Arabijos aviacijos smūgius prieš husių sukilėlius Jemeno sostinėje Sanoje.

Įvykių liudininkai pasakojo, kad vietos gyventojai padeda civilinės saugos pareigūnams ieškoti daugiau aukų septyniuose namuose, kurie buvo apgriauti per tuos aviacijos smūgius.

Išvakarėse Jemeno prezidentas paprašė Jungtinių Tautų ir arabų šalių įsikišimo ir gynybos nuo husių agresijos. 

Išvakarėse Jemeno prezidentas paprašė Jungtinių Tautų ir arabų šalių įsikišimo ir gynybos nuo husių agresijos. 

Jemenas tapo Irano ir Saudo Arabijos priešpriešos teritorija.

Husių lyderius šiitus palaiko Iranas, o Saudo Arabija ir kitos sunitams priklausančios arabų šalys palaiko Jemeno prezidentą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius