Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje įvykdytos dar dvi mirties bausmės, vienas iš nuteistųjų – nukryžiuotas

Saudo Arabijoje įvykdyta mirties bausmė dviems žudikams, vienas jų - už savo tautiečio ir jo dukters nužudymą nuteistas jemenietis - po egzekucijos buvo nukryžiuotas, pirmadienį pranešė šalies vidaus reikalų ministerija.
Saudo Arabijos pajėgų karys
Saudo Arabijos pajėgų karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Shaabanui al–Nasheri galva buvo nukirsta už tai, kad šis įsilaužė į Dhayeho al–Manbahi namus pietvakariniame Džazano mieste ir nušovė jų šeimininką, skelbia valstybinė naujienų agentūra SPA.

Mirties bausmė Sh.Nasheri buvo skirta ir už D.Manbahi vienos dukters išprievartavimą ir nužudymą bei kitos – pašovimą.

Po egzekucijos jo kūnas buvo prikaltas prie kryžiaus tame pačiame Džazano mieste.

Antrajam nuteistajam Saudo Arabijos piliečiui Mohammedui al–Zahrani mirties bausmė nukirsdinant buvo įvykdyta pietvakariniame El Bahos mieste. Vyriškis buvo nuteistas už tai, kad dėl žemės įsivėlė į konfliktą su savo tėvynainiu Saidu al Zahraniu ir šį nušovė.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, vien šiais metais Saudo Arabijoje mirties bausmė nukirsdinant buvo įvykdyta 15–kai nuteistųjų. Praėjusiais metais šioje karalystėje iš viso buvo įvykdytos 67, o 2008 metais – 102 mirties bausmės.

Saudo Arabijoje, kurioje galioja griežti Islamo įstatymai, už išprievartavimą, nužudymą, atskalūnybę, ginkluotą apiplėšimą, narkotikų kontrabandą gali būti skiriama mirties bausmė. Ypatingais atvejais po egzekucijos nusikaltėlio kūnas būna viešai nukryžiuojamas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius