Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje paskelbtos bausmės dviem nuteistiesiems už moters atvertimą į krikščionybę

Saudo Arabijos teismas dviem vyrams skyrė laisvės atėmimo bausmę ir nurodė juos išperti už tai, kad atvertė moterį į krikščionybę ir padėjo jai pabėgti iš šios konservatyvios musulmoniškos šalies, pirmadienį rašo laikraštis „Saudi Gazette“.
Indijos musulmonai
Indijos musulmonai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už moters atvertimą į krikščionybę teismas vienam libaniečiui skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 300 kirčių rimbu, o jai pabėgti į užsienį padėjęs Saudo Arabijos pilietis, teismo sprendimu, nelaisvėje praleis dvejus metus ir gaus 200 rimbo kirčių, rašo anglų kalba leidžiamas dienraštis.

Su teismo nuosprendžiu nesutinkantys nuteistieji žada teikti apeliacijas, pranešė „Saudi Gazette“.

Saudo Arabijos, kuri yra islamo gimtinė, įstatymai numato bausmes už musulmonų tikėjimo atsisakymą, atskalūnybę, atsivertimą į kitą tikėjimą arba viešą jo išpažinimą.

Aiškinant islamo teisę teisėjams yra suteikta veikimo laisvė, ir jų skiriamų bausmių pasirinkimo nevaržo joks kodeksas ar precedento sistema. Šalyje taikomos fizinės ir mirties bausmės.

Ši byla prasidėjo praėjusiais metais, kai moters šeima pasiskundė, kad jos bendradarbiai draudimo kompanijoje „išplovė jai smegenis“ ir parūpinę suklastotus dokumentus padėjo jai išvykti iš Saudo Arabijos į Bahreiną.

Moteriai, kurios pavardė neskelbiama, praėjusias metais buvo suteiktas prieglobstis Švedijoje, rašo laikraštis.

Karalius Abdullah, nuo kurio valdymo pradžios 2005 metais šalyje buvo įvykdytos kelios teisinės reformos, praėjusiais metais Vienoje įkūrė religijų dialogo centrą, susilaukdamas tarptautinės bendruomenės kritikos dėl religijos laisvės suvaržymų pačioje Saudo Arabijoje. 2008 metais karalius finansavo įvairių religijų konferenciją Ispanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius