Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje piligrimai plūsta į Meką

Saudo Arabija mobilizavo 100 tūkst. pajėgas,kurios turės apsaugoti apie du milijonus musulmonų, kurie šį šeštadienį pradeda hadžą – kasmetinę piligrimų kelionę į Meką.
Piligrimai traukia į Meką
Piligrimai traukia į Meką / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuogąstaujanti, jog dėl išpuolių ar panikos minioje gali būti aukų, Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad prie daugelio tūkstančių savos šalies piliečių prisidės dar apie 1,7 mln. užsieniečių, pasiryžusių atlikti kiekvienam musulmonui šventą kelionę į Meką.

Manoma, jog žmonių minioje gali susirinkti iki trijų milijonų. Oficialioji naujienų agentūra SPA praneša, kad šeštadienį viskas vyksta sklandžiai.

Hadžas, kuris yra vienas iš penkių islamo stulpų, yra bent kartą per gyvenimą, kaip nurodoma Korane, privalomas visiems fiziškai ir finansiškai tai pajėgiantiems musulmonams

Jis prasidėjo šeštadienį, kai piligrimai pėsčiomis arba autobusu atvyko į Miną, esantį dulkiname slėnyje, esančiame už 5 km į rytus nuo šventojo Mekos miesto.

Jie keliauja pranašo Muhammado, atlikusio tokią kelionę daugiau kaip prieš 1,4 tūkst. metų, pėdomis.

Maldininkai visą dieną Minoje melsis ir atsidės dievobaimingiems mąstymams, pernakvos palapinėse. Sekmadienį auštant jie keliaus į pietus prie Arafato kalno, kur Pranašui, kaip tikima, buvo apreikštas paskutinis Korano fragmentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius