Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos princui už tarno nužudymą skirta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė

Didžiosios Britanijos teismas trečiadienį skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę homoseksualiam Saudo Arabijos princui, kuris prabangaus Londono viešbučio kambaryje „sadistiškai“ sumušė ir pasmaugė savo tarną.
„Landmark“ viešbučio stebijimo kamera užfiksavo, kaip princas lifte muša savo tarną.
„Landmark“ viešbučio stebijimo kamera užfiksavo, kaip princas lifte muša savo tarną. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teismo sprendimu 34 metų princui Saudui Abdulazizui bin Nasserui al Saudui už savo tarno 32 metų Bandaro Abdulazizo nužudymą vasario 15 dieną už grotų teks praleisti mažiausiai 20 metų.

Princas, kuris pareiškė tyrėjams esantis Saudo Arabijos karaliaus Abdullah vaikaitis, teisme prisipažino įvykdęs netyčinę žmogžudystę, tačiau atmetė prokurorų kaltinimą dėl tyčinio nužudymo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Saudas Abdulazizas bin Nasseras al Saudas (kairėje) ir jo auka Bandaras Abdulazizas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Saudas Abdulazizas bin Nasseras al Saudas (kairėje) ir jo auka Bandaras Abdulazizas

Old Beilio baudžiamųjų bylų teismo jam skirtą nuosprendį princas išklausė stovėdamas, sukryžiavęs ant krūtinės rankas ir nerodymas jokių emocijų.

Prokurorai teismo proceso metu smulkiai nupasakojo, kaip ant nužudytojo skruostų prieš mirtį atsirado įkandimų žymių.

Pasak jų, tarnas jau anksčiau buvo patyręs „virtinę stiprių smūgių į galvą ir veidą“ – tai liudijo sutinęs jo kairiosios akies vokas, praskeltos lūpos, nuskelti dantys.

Šioje šalyje prieš įstatymą visi lygūs – pareiškė teisėjas.Buvo žiauriai sužalota nužudytojo ausis, rasta poodinių kraujosruvų ir kraujo išsiliejimo pėdsakų smegenyse, o ant kaklo matėsi smaugimo rankomis žymės, sakė kaltintojai.

Teisiamasis mėgino nuslėpti tikruosius savo santykius su tarnu. Princas tvirtino, kad jie buvo draugai ir bendravo kaip lygus su lygiu. Tačiau šiuos žodžius paneigė viešbučio „Landmark“ durininkas, teisme paliudijęs, kad princas su B.Abdulazizu elgėsi „kaip su vergu“.

Kaltintojų teigimu, abu vyrus siejo tam tikri seksualiniai santykiai, kuriuose fizinė prievarta buvo vienas „seksualinių elementų“.

Pats princas tvirtino, jog yra heteroseksualus ir Saudo Arabijoje turi merginą.

Kaltintojai taip pat rado įrašus apie mažiausiai dviejų vyrų palydovų ir vieno masažuotojo gėjaus iškvietimus į viešbutį, taip pat nustatė, kad princas gėjams skirtose interneto svetainėse peržiūrėjo šimtus vyrų nuotraukų.

„Neįprasta teisiamųjų suole matyti už žmogžudystę teisiamą princą“, – skelbdamas nuosprendį sakė teisėjas Davidas Beanas.

„Būtų neteisinga skirti jums griežtesnį ar švelnesnį nuosprendį tik todėl, kad priklausote Saudo Arabijos karališkajai šeimai. Šioje šalyje prieš įstatymą visi lygūs“, – sakė teisėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius