Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaudymo Tusone auka sulaikytas po grasinimo nužudyti politiką dėl ginklų klausimo

Vienas per kruviną Tusono tragediją, kai buvo šaudoma į žmones, nukentėjęs vyras šeštadienį buvo areštuotas, nes per televizijos laidos filmavimą miesto tarybos posėdyje pagrasino vienam vietos Arbatėlės judėjimo lyderių.

Pasak pareigūnų, incidentas įvyko filmuojant kanalo ABC specialiąją laidą „This Week“, skirtą sausio 8 dienos tragedijai, per kurią 22 metų Jaredas Loughneris šešis žmones nužudė ir dar 14 sužeidė.

Kaip pranešė liudytojai, šaulio auka, 63–ejų metų Jamesas Ericas Fulleris itin emocingai reagavo į vieną minėto ultrakonservatyvaus judėjimo lyderio Trento Humphrieso teiginių.

T.Humphriesas pareiškė, kad klausimas dėl ginklo laikymo reguliavimo turi būti atidėtas tol, kol bus palaidotos visos J.Loughnerio aukos.

Tada, kaip pranešė liudytojai, sėdėjęs pirmoje eilėje J.E.Fulleris nufotografavo politiką mobiliuoju telefonu ir pasakė: „Tu lavonas“. Netrukus J.E.Fulleris buvo išvestas iš salės.

Pasak Pimo apygardos atstovo, J.E.Fulleriui numatoma pateikti kaltinimus pagal kelis punktus, visų pirma dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir už grasinimo gyvybei. Tačiau pirmiausia vyras bus nusiųstas į psichiatrijos ekspertizę.

Tarp J.Loughnerio sužeistų žmonių buvo Atstovų Rūmų narė Gabrielle Giffords. Šiuo metu sunkiai sužeista įstatymų leidėja demokratė, pasak medikų, jau gali pati kvėpuoti.

Arizonos valstijoje galioja vienos iš liberaliausių Jungtinėse Valstijose šaunamojo ginklo laikymo taisyklės. Neseniai įvykus tragedijai, klausimas dėl ginklo laikymo taisyklių sugriežtinimo tapo itin opus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius