Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo kolegas nužudęs Vesteris Lee Flanaganas: „Buvau parako statinė, laukianti galimybės sprogti“

Buvęs žurnalistas, kurį atleido viena Virdžinijos televizija, trečiadienį nušovė du jos žurnalistus per reportažą tiesioginiame eteryje ir paskelbė savo šiurpaus nusikaltimo vaizdo įrašą internete prieš paleisdamas mirtiną kulką į save.
Vesteris Lee Flanaganas
Vesteris Lee Flanaganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užpuolikas – 41 metų Vesteris Lee Flanaganas, dar žinomas kaip Bryce'as Williamsas, – mirė ligoninėje nuo pasidarytos šautinės žaizdos po to, kai buvo sučiuptas valstijos policijos po rytinių gaudynių visoje valstijoje.

„ABC News“ nurodė gavusi 23 puslapių manifestą iš vyro, vadinančio save Bryce'u Williamsu, praėjus beveik 2 val. po šaudynių. Vėliau televizijai paskambino vyras, kuris sakėsi nušovęs du žmones. Jis pridūrė, kad jį persekioja pareigūnai, ir padėjo ragelį, informavo ABC.

„Šaudynės bažnyčioje buvo lūžio taškas, bet mano pyktis nuolat kaupėsi... Kurį laiką buvau žmogus parako statinė..., tiesiog laukianti SPROGTI!!!! – sakoma jo manifeste. – Taip, atrodys, tarsi būčiau apimtas pykčio... Aš pykstu. Ir turiu visas teises pykti. Bet kai paliksiu šį pasaulį, vienintelė emocija, kurią noriu jausti, yra ramybė...“

J.Marksas sakė, kad V.L.Flanaganas buvo atleistas „dėl daugelio incidentų, kai prasiverždavo jo pyktis“. A.Parker vaikinas, WDBJ pranešėjas Chrisas Hurstas, savo „Twitter“ žinutėje rašė: „Buvome kartu beveik devynis mėnesius. Tai buvo geriausi devyni mėnesiai mūsų gyvenime. Norėjome susituokti“, – aiškino jis.

J.Marksas sakė, kad V.L.Flanaganas buvo atleistas „dėl daugelio incidentų, kai prasiverždavo jo pyktis“.

Nužudyto operatoriaus sužadėtinė Melissa Ott, WDBJ prodiuserė, buvo televizijos techninėje patalpoje, kai įvyko tos šaudynės, ir stebėjo, kaip vystosi įvykiai, J.Marksas sakė naujienų televizijai CNN.

M.Ott ta darbo diena buvo paskutinė – ji ketino pereiti dirbti į kitą televiziją kitame mieste ir ruošėsi surengti bendradarbiams atsisveikinimo vakarėlį.

„Tą dieną ketinta atšvęsti jos darbo pas mus pabaigą ir palinkėti jai sėkmės“, – sakė J.Marksas ir pridūrė, kad televizijos darbuotojai yra labai susijaudinę ir planuoja surengti atminimo susitikimą.

Išpuolis, kuris buvo įvykdytas netoli vietos, kur 2007 metų balandį buvo surengtos masinės šaudynės Virdžinijos technikos universitete, paskatino naujus pareiškimus apie šaunamųjų ginklų kontrolės padėtį Amerikoje.

B.Obama, kuris jau anksčiau atvirai reiškė savo nusivylimą dėl stringančių pastangų pakeisti ginklų kontrolės įstatymus, pabrėžė: „Žinome, kad prieš žmonių, žūvančių šioje šalyje per incidentus, susijusius su šaunamaisiais ginklais, skaičių nublanksta visos žūtys dėl terorizmo.“

B.Obama pabrėžė: „Žinome, kad prieš žmonių, žūvančių šioje šalyje per incidentus, susijusius su šaunamaisiais ginklais, skaičių nublanksta visos žūtys dėl terorizmo.“

Netgi kai įvykdavo masinių šaudynių, JAV įstatymų leidėjai vengdavo nustatyti griežtesnes šaunamųjų ginklų kontrolės priemones. Iš dalies tokį elgesį galima paaiškinti nenoru pykdyti rinkėjų, kurie įnirtingai gina JAV konstitucijoje įtvirtintą teisę turėti šaunamųjų ginklų.

„Esama sveiku protu pagrįstų dalykų, kuriuos gali atlikti tik Kongresas ir kurių poveikis, kaip žinome, būtų apčiuopiamas“, – žurnalistams sakė Baltųjų rankų atstovas Joshas Earnestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius