-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Separatistų kontroliuojamame Donecke – antisemitiniai skelbimai dėl žydų registracijos

Trys nežinomi kaukėti asmenys, nešini Rusijos vėliava, antradienio vakarą prie Donecko sinagogos iškabinėjo nerimą keliančius antisemitinius skelbimus, skambančius tarsi iš Trečiojo Reicho laikų.
Dovydo žvaigždė
Dovydo žvaigždė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai pranešė Donecko žydų bendruomenės nariai. „Bendruomenės atstovai mano, kad taip bandoma išprovokuoti konfliktą, o kaltę už agresiją suversti separatistams“, – teigiama žydų bendruomenės pareiškime, kurį cituoja Ukrinform.ua.

Prie sinagogos pakabintame skelbime rašoma: „Gerbiami žydų tautybės piliečiai! Kadangi Ukrainos žydų bendruomenės lyderiai parėmė benderų chuntą Kijeve ir yra priešiški stačiatikiškai Donecko respublikai ir jos žmonėms, Pagrindinis Donecko liaudies respublikos štabas įsako:

Skelbimas Donecke, liepiantis žydams užsiregistruoti
Skelbimas Donecke, liepiantis žydams užsiregistruoti

Visi vyresni nei 16 metų žydų tautybės piliečiai, gyvenantys suverenios Donecko liaudies respublikos teritorijoje, iki 2014 m. gegužės 3 dienos turi prisistatyti ir užsiregistruoti laikinajam tautybių komisarui Donecko srities administracijos pastate, 514 kabinete. Registracijos mokestis – 50 JAV dolerių.

Privaloma turėti 50 JAV dolerių grynais registracijos mokestį, pasą, nurodantį religiją, dokumentus apie šeimos sudėtį, taip pat nuosavybės dokumentus, patvirtinančius priklausantį nekilnojamąjį turtą ir transporto priemones.“

Pranešime taip pat perspėjama, kad neprisistatę žydai neteks pilietybės, bus išsiųsti iš Donecko, o jų nuosavybė – konfiskuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius