Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Serbijos policija per kovos su korupcija reidą areštavo 53 žmones

Serbijoje iki prezidento rinkimų likus kelioms savaitėms, policija per kovos su korupcija operaciją areštavo 53 žmones, trečiadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija.
Serbijos policija
Serbijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Serbija Policija

Tarp sulaikytųjų, kurie yra kaltinami korupcine veikla, yra 13 policijos pareigūnų, Žemės ūkio ministerijos darbuotojai. Vidaus reikalų ministras Neboiša Stefanovičius nurodė, kad įtariamieji pavogė daugiau kaip 10 mln. eurų.

„Ši operacija parodo, kad valstybė yra įsipareigojusi kovoti su nusikalstamumu ir korupcija, ir kad niekas (iš tų), kas įvykdė nusikaltimus, nebus apsaugotas“, – sakė jis valstybiniam transliuotojui RTS.

Kitą mėnesį Serbijoje turi įvykti prezidento rinkimai, kuriuose turi dalyvauti ir dabartinis premjeras Aleksandaras Vučičius.

Be to, prieš dvi dienas Serbija atidarė du naujus derybų dėl stojimo į Europos Sąjungą skyrius. Bendrija yra paraginusi šią Balkanų šalį labiau kovoti su korupcija.

Naujausioje ES ataskaitoje dėl Serbijos pažangos sakoma, kad daugelyje sričių lieka „rimtų“ problemų ir kad „kovos su korupcija pastangos dar nedavė reikšmingų rezultatų“.

Nors vyriausybė pastaraisiais metais įvykdė ne vieną panašią kovos su korupcija operaciją, kritikai sako, kad didžiausi šalies nusikaltėliai nebuvo areštuoti.

Pernai kovo mėnesį – kelios savaitės prieš parlamento rinkimus – šalies policija areštavo 46 žmones, tarp jų – 16 kelių policininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius