Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešerius metus į darbą neužsukęs ispanas atsipirko bauda

Ispanas valstybės tarnautojas buvo nubaustas 27 tūkst. eurų bauda už tai, kad mažiausiai šešerius metus nėjo į darbą.
Darbo stalas
Darbo stalas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Kadisas Ispanija

Kaip skelbia BBC, kad Joaquinas Garcia nevaikšto į darbą, paaiškėjo, kai jis pretendavo gauti apdovanojimą už ilgus tarnybos metus.  

69-erių vyras, kurio darbas buvo saugoti nuotekų valymo įrenginių pastatą, paaiškėjus minėtoms aplinkybėms, išėjo į pensiją. Jis neigė kaltinimus ir sakė, kad tiesiog buvo tapęs patyčių auka. Tuo metu teismas buvo Kadiso miesto (Andalūzija) savivaldybės įmonės pusėje: nusprendė skirti vyrui baudą. 

J.Garcia per metus už darbą vandens įmonėje gaudavo 37 tūkst. eurų (iki atskaitant mokesčius). Jam paskirta bauda atitiko vienerių metų atlyginimą (atskaičius mokesčius). Teismas nusprendė, kad įmonė turi teisę reikalauti grąžinti šiuos pinigus. 

Vandens įmonėje manyta, kad jis tiesiog buvo pakeltas pareigose ir iškeltas kitur. Mero pavaduotojas suvokė, kad J.Garcios nebūna darbe tik tuomet, kai pastarajam turėjo įteikti apdovanojimą už 20 metų tarnybą. 

J.Garcia sakė, kad iš jo buvo tyčiojamasi dėl šeimos politikos ir todėl jis buvo nusiųstas dirbti į vandens įmonę, kad nesipainiotų tam tikriems asmenims kelyje. 

Kaip praneša ispanų laikraštis „El Mundo“, vyras baiminosi negausiąs kito darbo. Jis tvirtino ėjęs į darbą, bet nebūdavo ten visas darbo valandas, ir laiką skirdavo filosofijai skaityti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius