Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši suimtieji byloje dėl „Arctic Sea“ užgrobimo atliko bausmę už nusikaltimus, padarytus Estijoje

Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros darbuotojai tikrina, ar tikri įtariamųjų byloje dėl laivo „Arctic Sea“ įgulos narių pagrobimo dokumentai, parodymai dėl pilietybės ir gyvenamosios vietos, taip pat ar jie padarė kokių nors nusikaltimų.
Vienas iš „Arctic Sea“ užgrobėjų
Vienas iš „Arctic Sea“ užgrobėjų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nusikaltimas

„Tyrėjai turi informacijos, kad šeši iš aštuonių areštuotųjų 2001-2005 metais atliko bausmes už įvairius nusikaltimus, padarytus Estijos teritorijoje“, – sakoma Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros pranešime, išplatintame pirmadienį.

Remiantis baudžiamojoje byloje turima informacija, du įtariamieji prisistatė kaip Rusijos piliečiai, nuolat gyvenantys Estijoje; vienas įtariamasis pateikė Estijos piliečio pasą ir teigia, kad nuolat gyvena šioje šalyje; trys įtariamieji, pirminiais duomenimis, yra asmenys be pilietybės, taip pat nuolat gyvenantys Estijoje; vienas Latvijos pilietis nurodė, kad būtent ši šalis yra jo nuolatinė gyvenamoji vieta; aštuntasis įtariamasis yra asmuo be pilietybės, jo nuolatinė gyvenamoji vieta nurodyta Latvija, pažymi Tyrimų komitetas.

Per tyrimą nustatyta, kad aštuoni įtariamieji užgrobė civilinį laivą atviruose vandenyse, neįeinančiuose į jokios valstybės teritoriją. Įtariamieji veikė organizuotai, aiškiai pasidalinę vaidmenis, dėdamiesi specialiuoju padaliniu, patikslina prokuratūros Tyrimų komitetas.

Kaip jau pranešta, Maskvos Basmano rajono teismas penktadienį davė leidimą areštuoti visus aštuonis įtariamuosius sausakrūvio „Arctic Sea“ užgrobimu. Taigi teismas leido suimti Estijos pilietį Jevgenijų Mironovą, du Rusijos piliečius – Dmitrijų Bartenevą ir Andrejų Lunevą, Latvijos pilietį Vitalijų Lepiną, neturinčius pilietybės Aleksejų Bulejevą, Igorį Borisovą, Dmitrijų Savinsą, taip pat Aleksejų Andriušiną, kurio pilietybė nenustatyta.

Visi jie sulaikytieji įtariami žmonių pagrobimu ir piratavimu.  Tuo tarpu nė vienas areštuotasis savo kaltės nepripažino.

Sausakrūvis „Arctic Sea“ su medienos kroviniu, kainuojančiu 2 mln. dolerių, išplaukė liepos 22 dieną iš Suomijos Jakobstato uosto į Alžyro Bedžajos uostą, kur turėjo atplaukti rugpjūčio 4 dieną. Liepos pabaigoje su laivu nutrūko ryšys, o rugpjūčio 18 dieną sausakrūvis buvo pastebėtas prie Žaliojo Kyšulio salų.

Praėjusią savaitę laivą išlaisvino Rusijos sargybinio laivo „Ladnyj“ jūreiviai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius