Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubas Haityje: pūvantys kūnai, plėšikų gaujos ir bejėgė policija (video, nuotraukos)

Haitį sukrėtus žemės drebėjimui, po kurio žuvusieji skaičiuojami dešimtimis, o galbūt ir šimtais tūkstančių, šioje šalyje smarkiai pablogėjo ir kriminogeninė situacija. Policija atvirai sako negalinti užtikrinti saugumo, o sostinės gatvėse plėšikauja gaujos.
Areštuoti plėšikai
Areštuoti plėšikai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Haitis

Haityje šiuo metu dirbančių Jungtinių Tautų taikdarių atstovai sušauktoje spaudos konferencijoje pareiškė nesantys pajėgūs užtikrinti saugumo sostinėje Port o Prense atėjus tamsai.

„Iki žemės drebėjimo mieste egzistavo vadinamoji raudonoji zona. Šioje zonoje – pati baisiausia kriminogeninė situacija. Tačiau po žemės drebėjimo galima pasakyti, kad visas Port o Prensas tapo raudonąja zona“, – pareiškė Haityje dirbančių tarptautinių pajėgų atstovas.

Jis teigė, kad ir taip prasta kriminalinė situacija įvykus žemės drebėjimui dar pablogėjo. Mat  sugriuvo pagrindinis kalėjimas ir visi likę gyvi nuteistieji pabėgo iš jo. Jie papildė plėšikautojų gaujas mieste. Manoma, kad į laisvę pabėgusių kalinių gali būti iki 4 000.

Pareigūnas teigė, kad mieste kartais girdėti ir šūvių. Tuo tarpu naujienų agentūra AFP cituoja vieną moterį, kuri pasakoja mačiusi siautėjančius mačetėmis ginkluotus vyrus.

Tai, kad mačetėmis ginkluoti jauni vyrai iš tiesų siaučia Haičio gatvėse, liudija ši filmuota medžiaga:

Žuvusiuosius po žemės drebėjimo Porto o Prense nuo gatvių nustumia buldozeriais, kai kurie deginami šia pat. Vietoje dirbantys žurnalistai pasakoja apie mieste tvyrantį baisų deginamų kūnų, puvimo, išmatų kvapą.

Gatvėse – tūkstančiai namus praradusių arba bijančių grįžti į juos nakvoti žmonių. Daugelis jų vaikštinėja gatvėmis, ieškodami maisto, geriamojo vandens. Kai kurie jų, praradę viltį, papildo plėšikų gaujas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius