Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29 /08:54

Šiaurės Korėja amerikietį nuteisė 10 metų bausme sunkaus darbo stovykloje

Kim Jon Uno Šiaurės Korėjos režimas nuteisė Pietų Korėjoje gimusį, tačiau JAV pilietybę turintį Kim Dong Chulą, kurį kaltino šnipinėjimu. Kaip skelbia BBC, korėjietis išsiųstas į liūdnai pagarsėjusią darbo stovyklą, kurioje praleis 10 metų.
Kim Don Chulas
Kim Don Chulas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kim Don Chulas Šiaurės Korėjoje sulaikytas praėjusių metų spalio mėnesį.

Šių metų kovą jis per posėdį Pchenjane viešai prisipažino, kad už šnipinėjimą Pietų Korėja jam mokėjo pinigus.

Bausmė paskirta įtemptu laikotarpiu – vos prieš kelias dienas Šiaurės Korėja atliko seriją raketų bandymų ir taip dar kartą pažeidė Jungtinių Tautų susitarimą.

Šiais metais daug atgarsio susilaukė Šiaurės Korėjos sprendimas nuteisti amerikiečių studentą Otto Warmbierą, kuris iš viešbučio bandė pavogti propagandinį plakatą. Studentui skirta 15 metų sunkiųjų darbų bausmė.

Trumpame „Xinhua“ pranešime iš Pchenjano sakoma, kad nuosprendį Kim Dong Chului paskelbė Šiaurės Korėjos Aukščiausiasis Teismas.

Šis 62 metų vyras, tapęs JAV piliečiu 1987-aisiais, buvo suimtas pernai spalį dėl įtariamo šnipinėjimo.

Prieš mėnesį Kim Dong Chulas buvo parodytas valstybinės televizijos reportaže iš teismo salės, kur jis prisipažino vogęs karines paslaptis ir maldavo pasigailėjimo per kruopščiai surežisuotą posėdį.

Kim Dong Chulas yra sakęs, kad pastaruosius 15 metų gyveno Kinijoje netoli sienos su Šiaurės Korėja ir reguliariai važinėdavo į Rasoną – Šiaurės Korėjos ypatingąją ekonominę zoną.

Kaip nurodo Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida, jis buvo suimtas Rasone, kai atvyko atsiimti iš savo šaltinio USB atmintinės, kurioje esą buvo įrašyta įslaptinta informacija, susijusi su Pchenjano branduoline programa ir kariuomene.

Šiaurės Korėjoje suimti užsieniečiai dažnai yra verčiami paskelbti viešus, oficialiai surašytus prisipažinimus dėl nusikaltimų, bet tai dažnai tebūna pirmasis žingsnis į tikėtiną paleidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius