Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja branduoliniu smūgiu jau grasina ir Australijai

Pchenjanas perspėjo Australiją, kad jai gali būti suduotas branduolinis smūgis, jeigu Kanbera „aklai ir uoliai laikysis JAV linijos“, rašo naujienų agentūra AP.
Kim Jong Unas su generolais
Kim Jong Unas su generolais / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA cituoja šalies Užsienio reikalų ministerijos atstovą spaudai, kuris griežtai kritikavo Australijos užsienio reikalų ministrę Julie Bishop. Australė šią savaitę sakė, kad Kanbera neatmeta galimybės skelbti daugiau sankcijų Šiaurės Korėjai.

„Jeigu Australija užsispyrusi seks JAV žingsniais izoliuoti ir dusinti Šiaurės Korėja bei toliau liks darbo brigada savo šeimininkei Amerikai, tai bus savižudiškas aktas, priartinantis prie branduolinio strateginės Šiaurės Korėjos jėgos smūgio“, – cituojamas korėjietis.

„Australijos užsienio reikalų ministrė verčiau pagalvoja dukart apie pasekmes, kurių gali sulaukti už savo neatsakingą plūdimąsi tam, kad pamalonintų JAV“, – grasino Šiaurės Korėjos atstovas.

J.Bishop šią savaitę taip pat sakė, kad Šiaurės Korėjos branduolinė programa kels rimtą grėsmę Australijai, jei jos nesustabdys tarptautinė bendruomenė. Jos teigimu, sankcijos pasiųstų aiškią žinią Pchenjanui, kad jo elgesys nebus toleruojamas, ir kad branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja yra nepriimtina regionui.

Š.Korėja į tokius žodžius atkirto, kad už ministrės pareiškimus niekada nebus galima dovanoti, ir kad jie yra išpuolis prieš taiką bei „teisėtus Šiaurės Korėjos savigynos žingsnius“.

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as šiuo metu lankosi Australijoje. Jis šią savaitę perspėjo, kad Jungtinės Valstijos bet kokią Šiaurės Korėjos ataką atrems „triuškinančiu ir efektyviu“ atsaku.

Prieš atvykdamas į Australiją D.Trumpo pavaduotojas apsilankė Pietų Korėjoje ir Japonijoje dar kartą patikinti sąjungininkų, nerimaujančių dėl spartėjančios Pchenjano raketų programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius