-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja dėl savo interneto problemų apkaltino JAV, B.Obamą išvadino beždžione

Šeštadienį Šiaurės Korėja oficialiame pareiškime paskelbė, kad tai JAV kalta dėl šią savaitę Kim Jong Uno valdomoje šalyje dingusio interneto. Oficialiame pareiškime JAV prezidentas Barackas Obama taip pat palygintas su beždžione, skelbia CNN.
Kim Jong Uno vizitas netoli Pietų Korėjos salos
Kim Jong Uno vizitas netoli Pietų Korėjos salos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FTB yra pareiškusi, kad programišiai, pavogę ir nutekinę „Sony Pictures“ duomenis, yra susiję su Šiaurės Korėja. „Guardians of Peace“ pasivadinę kibernetiniai nusikaltėliai yra pareiškę, kad savo išpuolius jie įvykdė dėl itin prieštaringai vertinamo „Sony Pictures“ filmo „Interviu“, kuriame nužudomas Šiaurės Korėjos lyderis. 

Dėl grasinimų įvykdyti Rugsėjo 11-ąją primenančius teroristinius aktus iš pradžių net buvo atšauktos šio filmo premjeros visoje JAV. B.Obama sukritikavo tokį „Sony“ sprendimą, ir galiausiai dalyje kino teatrų filmas buvo parodytas ir nemokamai paviešintas internete.

Savo pareiškime Šiaurės Korėja paneigė, kad ji kaip nors susijusi su šiomis kibernetinėmis atakomis – esą jeigu ji yra kalta, tai tegu JAV pateikia įrodymus. Pchenjanas taip pat išreiškė įtūžį dėl to, kad komedijoje vaizduojamas Kim Jong Uno nužudymas. 

Šeštadienį Nacionalinės gynybos komisija – aukščiausias valdymo organas, kuriam vadovauja Kim Jong Unas – pareiškė, kad už filmo „Interviu“ sukūrimo stovi pats B.Obama. Komisijos teigimu, filmas yra neteisėtas, nesąžiningas ir prašąs atsako.

„B.Obama neapgalvotai elgiasi ir su žodžiais, ir su darbais – kaip beždžionė tropiniame miške“, – komisijos atstovas perdavė Korėjos centrinei naujienų agentūrai.

Tai – ne pirmas kartas, kai Šiaurės Korėja švaistosi įžeidimais B.Obamos ir kitų aukštų JAV bei Pietų Korėjos pareigūnų atžvilgiu. Šiais metais JAV valstybės sekretorių Johną Kerry jie išvadino vilku su baisiu žibintiniu žandikauliu, o Pietų Korėjos prezidentę Park Geun-hye – prostitute. Gegužės mėnesį Korėjos centrinė naujienų agentūra taip pat sakė, kad B.Obama yra beždžionės formos.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Filmo „Interviu“ apie pasikėsinimą į Kim Jong Uną plakatas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Filmo „Interviu“ apie pasikėsinimą į Kim Jong Uną plakatas

Š.Korėjos komisija taip pat apkaltino Vašingtoną sukėlus interneto trukdžius šalyje. Po to, kai JAV pažadėjo duoti atsaką dėl atakų prieš „Sony“, Šiaurės Korėjoje buvo dingęs internetas. JAV valdžia atsisakė komentuoti, ar tai buvo padaryta jos nurodymu.

Komisijos pareiškime teigiama, kad JAV, kenkdama Šiaurės Korėjos internetiniam ryšiui, elgiasi kaip gėdos jausmo nepažįstantys vaikai.  

Jame taip pat pareikšta, kad filmas „Interviu“ yra priešiškos JAV politikos Šiaurės Korėjos atžvilgiu rezultatas, taip pat pagrasinta pasekmėmis už tai.

JAV ir Šiaurės Korėja oficialiai vis dar kariauja – 1950-1953 metų Korėjos karas baigėsi ne taikos sutartimi, o paliaubomis. JAV griežtai kritikuoja Šiaurės Korėją dėl sunkių žmogaus teisių pažeidimų ir jos branduolinės programos. JAV taip pat yra atsiuntusi 28,5 tūkst karių į Pietų Korėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius