-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja grasina JAV karinėms bazėms Japonijoje ir Guame

Šiaurės Korėjos armija ketvirtadienį pagrasino galinti smogti JAV karinėms bazėms Japonijoje, reaguodama į branduolinį ginklą galinčių nešti Amerikos bombonešių B-52 dalyvavimą bendrose karinėse pratybose su Pietų Korėja.
Šiaurės Korėjos kariai pratybose
Šiaurės Korėjos kariai pratybose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis grasinimas nuskambėjo kitą dieną po to, kai Pchenjanas pasmerkė B-52 skrydžius kaip „neatleistiną provokaciją“ ir pagrasino imtis karinių veiksmų, jeigu jie bus tęsiami.

Pentagonas patvirtino, kad B-52, pakilę iš Anderseno oro pajėgų bazės Guame, praskrido virš Pietų Korėjos per kasmetines bendras pratybas, kurios, kaip teigia Pchenjanas, yra karinės invazijos repeticija.

„Negalime toleruoti JAV vykdomų branduolinio smūgio pratybų, darant mus taikiniais ir reklamuojant jas kaip stiprius perspėjančius pranešimus“, – pareiškė Šiaurės Korėjos armijos aukščiausiosios vadovybės atstovas.

„JAV turėtų neužmiršti, kad Anderseno bazė... taip pat karinio jūrų laivyno bazės Japonijos pagrindinėje saloje ir Okinavoje yra pasiekiamos mūsų preciziniams smūgiams“, – sakoma pranešime, kurį išplatino valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

B-52 ir anksčiau buvo naudojami bendrose pratybose su Pietų Korėja, tačiau Pentagonas šįkart plačiau nušvietė šių strateginių bombonešių dalyvavimą, siekiant pabrėžti JAV įsipareigojimą ginti savo sąjungininką Seulą.

„Jeigu priešas grasina mums branduoliniais ginklais, atsakysime stipresnėmis branduolinėmis atakomis“, – perspėjo Šiaurės Korėjos armijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius