Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja nesėkmingai bandė paleisti raketą iš povandeninio laivo

Šiaurės Korėja šeštadienį tikriausiai atliko iš povandeninio laivo paleidžiamos balistinės raketos bandymą Japonijos jūroje, tačiau tas eksperimentas buvo nesėkmingas, pranešė Seulo naujienų agentūra.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas laive
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas laive / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūra „Yonhap“ citavo vieną vyriausybės pareigūną, kuris sakė, kad raketa KN-11 buvo paleista kažkuriuo metu nuo 14 val. 20 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku iki 14 val. 40 minučių.

„Atrodo, kad šis Šiaurės bandymas buvo nesėkmingas, – sakė neįvardytas „Yonhap“ šaltinis. – Virš vandens raketos nebuvo pastebėta, pastebėtos tik jos gaubto nuolaužos.“

Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas atsisakė komentuoti naujienų agentūrai AFP šį pranešimą.

Jeigu ši informacija būtų patvirtinta, tai reikštų, kad Šiaurės Korėja tokio tipo raketą paleido pirmą kartą nuo gegužės. Tąsyk komunistinės valstybės lyderis Kim Jong Unas stebėjo esą sėkmingą „strateginės iš povandeninio laivo paleidžiamos balistinės raketos“ bandymą.

Nors tada raketa pakilo tik apie 100–150 metrų nuo vandens paviršiaus, Pietų Korėjos gynybos ministerija pareiškė, kad visa tai yra „labai rimta ir kelia nerimą“.

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos draudžia branduolinį ginklą turinčiai Šiaurės Korėjai vykdyti kokius nors balistinių raketų technologijų bandymus.

Abi Korėjos pusiasalio valstybės techniškai tebekariauja, nes 1950–1953 metų Korėjos karas buvo užbaigtas tik paliaubomis, o oficiali taikos sutartis niekada nebuvo pasirašyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius