Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja paleido ketvirtą mažo nuotolio raketą

Šiaurės Korėja ketvirtadienį paleido ketvirtą mažo nuotolio raketą iš poligono savo rytinėje pakrantėje, iš kurios anksčiau šią diena pakilo trys taip pat mažo nuotolio raketos, pranešė Pietų Korėjos karo pareigūnai.
Raketos
Raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Gynybos ministerijos pareigūnų, kuriuos citavo naujienų agentūra „Yonhap“, raketos, tikriausiai „žemė-laivas“ tipo, buvo paleistos į Japonijos jūrą tarp 17 val. 20 min. vietos (11 val. 20 min. Lietuvos) laiku ir 21 val. 20 min. (15 val. 20 min.).

Visos minimos raketos buvo paleistos iš Sinsang-ri karinės bazės, esančios netoli rytinio Vonsano uosto, sakė Gynybos ministerijos atstovas spaudai.

Kiti pareigūnai agentūrai „Yonhap“ sakė, kad raketos nukrito į jūrą maždaug už 100 km nuo kranto - tą zoną Šiaurės Korėja yra paskelbusi draudžiama iki liepos 11 dienos, nes ten esą vykdomi kariniai manevrai.

Komunistinė valstybė piktai reagavo, kai Jungtinės Tautos pasmerkė Pchenjaną už didelio nuotolio raketos paleidimą balandžio 5 dieną ir branduolinio užtaiso bandymą gegužės 25 dieną. Atsakydama į kritiką Šiaurės Korėja pareiškė sustiprinsianti savo gynybą.

Tuo tarpu Japonijos ministras pirmininkas Taro Aso tokį Pchenjano elgesį pavadino „provokacija“, pranešė naujienų agentūra „Jiji“.

„Mes pakartotinai perspėjome, kad tokie provokaciniai veiksmai nėra naudingi Šiaurės Korėjos interesams“, - sakės jis žurnalistams savo rezidencijoje ir dar pridūrė „nesuprantąs, kodėl ji (Šiaurės Korėja) tęsia įvairiausius provokacinius veiksmus“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius