-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja supeikė Australiją dėl žmogaus teisių negerbimo

Ne kas kitas, o Šiaurės Korėja viešai supeikė Australiją dėl žmogaus teisių negerbimo. Tai padaryta apžvalgoje kasmetiniame leidinyje „Universal Periodic Review“, rašo „The Independent“.
Šiaurės Korėjoje yra kuo pasidžiaugti jos lyderiui Kim Jong Unui
Šiaurės Korėjoje yra kuo pasidžiaugti jos lyderiui Kim Jong Unui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėjos delegacija pareiškė, kad australai turėtų padaryti daugiau, kad užkirstų kelią „smurtui ir išnaudojimui, vykstančiam pabėgėlių stovyklose“. Toje pačioje ataskaitoje tragiška žmogaus teisių padėtimi pasižyminti Šiaurės Korėja pareikalavo Australijos nustoti diskriminuoti genčių gyventojus.

Daugiau nei šimtas valstybių išreiškė susirūpinimą dėl komplikuotų Australijos prieglobsčio prašymo taisyklių, tačiau ekspertai pabrėžė, kad Šiaurės Korėjos kritika, šiuo atveju, atrodo visiškai hipokritiškai.

Pchenjanas dažnai grobia ir pargabena į šalį pabėgusius gyventojus iš Pietų Korėjos ir Kinijos. Dešimtys tūkstančių politinių kalinių priversti gyventi siaubingomis sąlygomis priverstinio darbo stovyklose.

„Kim Jong-unas verčia savo šalies gyventojus gyventi nežmoniškomis sąlygomis ir yra pažeidęs visas žmogaus teises“, – teigiama „Universal Periodic Review“ tinklapyje.

„Valdžia šioje valstybėje užgniaužusi beveik visas žmogaus teisių formas: nuo išraiškos iki nuomonės. Nėra leidžiama jokia organizuota politinė opozicija, laisva žiniasklaida, prekyba, pilietinės visuomenės organizacijos ar religinė laisvė“, – pabrėžiama ataskaitoje.

„Kartu su masiniais žmogaus teisių pažeidinėjimais mes gauname informaciją ir apie Šiaurės Korėjoje slepiamą maisto trūkumą. Daugelis gyventojų maitinasi prastai ir nepakankamai. Gauname ir mirties nuo bado patvirtinimų“, – teigė ataskaitos sudarytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius