Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja tikriausiai surengė artilerijos šaudymo pratybas

Šiaurės Korėja penktadienį tikriausiai surengė artilerijos šaudymo pratybas Geltonojoje jūroje, pranešė Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas.
Šiaurės Korėjos karys
Šiaurės Korėjos karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad sprogimai tame regione kelis kartus pasigirdo nuo vidurdienio iki 15 val. vietos (5–8 val. Lietuvos laiku) ir kad šių garsų šaltinis tikriausiai buvo Šiaurės Korėja.

„Spėjame, kad Šiaurės Korėja surengė šaudymo pratybas“, – pridūrė jis, tačiau kol kas nežinoma, kurioje abiejų šalių ginčijamos jūros sienos pusėje krito artilerijos sviediniai.

Nuogąstavimas dėl naujos atakos kilo praėjus trims dienoms po to, kai Pchenjano pajėgos apšaudė vieną pietinei kaimynei priklausančią salą.

Televizija YTN citavo vieną kariškių šaltinį, kuris sakė, kad buvo iššauta apie 20 sviedinių ir jie veikiausiai nukrito Šiaurės Korėjos teritorijoje.

Vienas YTN korespondentas, esantis Jonpjongo saloje, kuri buvo apšaudyta antradienį, sakė, kad vietos gyventojai, kurie dar nepabėgo į žemyną, išgirdę šiuos sprogimus, skubėjo į slėptuves nuo oro antskrydžių.

Per antradienį vykusį Jonpjongo bombardavimą žuvo keturi žmonės, dar 18-a buvo sužeisti, taip pat užsiliepsnojo kai kurie namai ir miškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius