-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja žada įsileisti gedėtojus iš Pietų Korėjos ir kritikuoja Seulą

Šiaurės Korėja priims bet kokias Pietų Korėjos delegacijas, norinčias pareikšti užuojautą Pchenjane dėl lyderio Kim Jong Ilo mirties, pranešama oficialiame Šiaurės Korėjos tinklalapyje, kur toks pareiškimas buvo pastebėtas penktadienį.
Šiaurės Korėjoje žmonės gedi mirusio šalies lyderio
Šiaurės Korėjoje žmonės gedi mirusio šalies lyderio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Labai įvairūs žmonės Pietų Korėjoje entuziastingai prašo vizito, kad galėtų pareikšti užuojautą“, – sakoma pareiškime, kuris su ketvirtadienio data pasirodė tinklalapyje „Uriminzokkiri“.

Jame sakoma, kad Šiaurės Korėja „pagarbiai priims visokiausias Pietų Korėjos delegacijas, kurios viliasi atvykti ir pareikšti užuojautą, ir ėmėsi veiksmų atverti visus oro ir sausumos kelius per (pasienio miestą) Kesoną“.

Pareiškime taip pat nurodoma, kad bus garantuotas lankytojų iš Pietų Korėjos saugumas, ir priduriama: „Tai mūsų mandagumo ir pagarbos ženklas šiltoms širdims tų Pietų Korėjos žmonių, kurie nori pasidalyti mūsų didžiausio nacionalinio gedulo sielvartu“.

Pietų Korėjos vyriausybė tokiu metu, kai pusiasalyje tvyro didelė įtampa, parodė susitaikymo gestą ir šią savaitę pareiškė užuojautą Šiaurės Korėjos žmonėms dėl Kim Jong Ilo mirties praėjusį šeštadienį.

Tačiau Seulas, kuris pagal įstatymą privalo duoti leidimus visiems Pietų Korėjos ir Šiaurės Korėjos gyventojų kontaktams, yra sakęs, kad velionio lyderio laidotuvėse kitą trečiadienį leis dalyvauti tik dviem delegacijoms.

„Uriminzokkiri“ kritikuojamas tas sprendimas ir Seului metami kaltinimai, kad jis savo kalbomis apie karinę parengtį bando eskaluoti priešpriešą.

„Tai netoleruotini veiksmai, kuriais pašiepiamas ir įžeidžiamas mūsų orumas“, – sakoma tinklalapyje.

„Pietų Korėjos vyriausybės veiksmai uždraudžiant vizitus užuojautai pareikšti yra nepriimtinas ir necivilizuotas, žmogiškumui prieštaraujantis veiksmas“, – nurodoma tinklalapyje, kuriame priduriama, kad tai gali „reikšmingai paveikti“ santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius