Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjoje penkis saugumo pareigūnus sušaudė iš priešlėktuvinių pabūklų

Pietų Korėjos parlamentarų teigimu, penki kaimyninės Šiaurės Korėjos saugumo pareigūnai buvo nubausti mirtimi juos sušaudant iš priešlėktuvinių pabūklų, skelbia CNN.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Scanpix“/AP nuotr.

Viceministro rango pareigas ėję pareigūnai esą buvo neseniai atleisto Šiaurės Korėjos vidaus saugumo vadovo Kim Win Hongo pavaldiniai.

Jie neva buvo nubausti mirtimi už klaidingus pranešimus šalies lyderiui Kim Jong Unui. Taip teigia du Pietų Korėjos parlamentarai, kuriuos savo ruožtu informavo šios valstybės Nacionalinė žvalgybos tarnyba.

„Kim Won Hongas, valstybės saugumo vadas, laikomas namų arešto sąlygomis, o ne mažiau kaip penki jam dirbę pareigūnai buvo sušaudyti iš priešlėktuvinių pabūklų“, – teigė Pietų Korėjos parlamentaras Kim Byung-Kee.

Šiaurės Korėjos valstybės saugumo ministerija iš esmės yra šalies žvalgybos tarnyba. Ministerija taip pat vadovauja plačiam kalinimo stovyklų tinklui ir šnipinėja piliečius.

Surengti egzekuciją esą įsakė dėl klaidingų pranešimų įsiutęs Kim Jong Unas. Jis taip pat pareikalavo, kad iš Gynybos ministerijos pastato būtų išnešta jo tėvo Kim Jong Ilo statula.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius