Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėjoje sulaikytas JAV pilietis

Šiaurės Korėjoje neseniai sulaikytas JAV pilietis, sekmadienį patvirtino pareigūnai. Tai naujausias JAV piliečio sulaikymo atvejis šioje šalyje.
Ne visuomet pilka Šiaurės Korėjos gyventojų kasdienybė
Šiaurės Korėjoje sulaikytas JAV pilietis (Asociatyvinė nuotr.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Švedijos ambasada Pchenjane tvirtino žinanti apie neseniai sulaikytą Pietų Korėjos ir JAV pilietį, tačiau daugiau komentarų nepateikė. Ši ambasada rūpinasi JAV konsuliniais reikalais Šiaurės Korėjoje, nes šalys nepalaiko diplomatinių santykių.

Remdamasi neįvardytais šaltiniais, Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad Pietų Korėjos ir JAV pilietis Pchenjano tarptautiniame oro uoste buvo sulaikytas penktadienį, kai bandė išskristi iš Šiaurės Korėjos. Agentūros teigimu, beveik 60 metų vyras, pavarde Kimas, dalyvavo paramos ir pagalbos programose Šiaurės Korėjoje ir yra dėstęs Yanbian mokslo ir technologijų universitete Kinijoje.

Pranešimo nepatvirtino nei Pietų Korėjos vienybės ministerija, nei šalies žvalgybos agentūra.

Šiuo metu Šiaurės Korėjoje sulaikyti dar mažiausiai du amerikiečiai. Pernai Otto Warmbier, tuomet buvęs 21-erių Virdžinijos universiteto studentas iš Sinsinačio priemiesčio, buvo nuteistas 15 metų sunkiųjų darbų kalėjime už tai, kad prisipažino pavogęs propagandinį plakatą. Kim Dong Chulas, gimęs Pietų Korėjoje, tačiau, kaip manoma, turintis ir JAV pilietybę, šiuo metu atlieka 10 metų laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą.

Šiaurės Korėjoje kalinamas mažiausiai dar vienas užsienietis, dvasininkas iš Kanados Hyeon Soo Limas. Jis yra į 7-ąją dešimtį įžengęs Pietų Korėjoje gimęs Kanados pilietis, 2015 metais nuteistas kalėti iki gyvos galvos už bandymą, prisidengus religija, ardyti Šiaurės Korėjos sistemą ir padėti JAV ir Pietų Korėjos vyriausybėms vilioti bei grobti Šiaurės Korėjos piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius